TESK uyardı! Sahte yılbaşı biletine dikkat

TAKİP ET

Yeni yıl öncesi milyonlarca kişi yılbaşında zengin olma hayaliyle milli piyango bileti alıyor. Ancak TESK Genel başkanı Palandöken sahte milli piyango bileti konusunda vatandaşları uyardı.

Reklam
Reklam

Yeni yıl yavaş yavaş yaklaşırken zengin olma hayali kuran milyonlarca vatandaş bilet almaya başladı. Yılbaşı ikramiyesi 200 milyon TL olarak açıklanırken vatandaşların heyecanına giderek artıyor. Büyük ikramiyeyi kazanmak isteyen vatandaşlar sokakta gördükleri seyyar satıcılardan da milli piyango bileti alıyor. Ancak Türkiye esnaf ve Sanatkarlar konfederasyonu genel başkanı Bendevi Palandöken yılbaşı bileti almayı planlayan vatandaşlara uyarıda bulundu.

Sahte yılbaşı biletine dikkat

TESK Genel başkanı Palandöken yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları sahte yılbaşı bileti konusunda uyardı. Bazı vatandaşların şanslarını arttırmak için farklı şehirlere giderek çok sayıda bilet aldığını belirten palandöken, hayallerin suya düşmemesi için mutlaka yılbaşı biletinin güvenilir yerlerden alınması gerektiğini söyledi. Palandöken açıklamasında biletin orijinal olduğunu gösteren damga ve kaşeye de dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Palandöken biletin orijinal olup olmadığını anlamak için güvenlik kodu üzerinde parmak gezdirilmesi gerektiğini belirtirken kabartmalı bir formda olması gerektiğini söyledi. Ayrıca milli piyango idaresinden biletlerin teyit edilebileceğini belirten palandöken, oda kaydı bulunmayan ve ruhsatsız olan yerlerden alışveriş yapılmaması gerektiğine de dikkat çekti.