Tesla'nın Türkiye CEO'su açıklama yaptı! Ön satış çalışmaları sürüyor…

TAKİP ET

Tesla'nın Türkiye CEO'su olan Kemal Geçer bir açıklama yaptı. Açıklamada Kemal Geçer, Tesla'nın Türkiye'ye resmi olarak giriş çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Resmi olarak giriş yapılmadığı müddetçe satış veya ön satışların gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Tesla, piyasaya sunduğu modelleriyle otomobil sektöründe elektrik devrimini başlatan isim olarak görülüyor. Geçtiğimiz günlerde Tesla’nın Türkiye’ye geleceğine dair iddialar gündeme düşmüştü. Bu söz konusu iddialar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Elon Musk’ın yaptığı görüşmelerden sonra ortaya çıkmıştı. Elektrikli otomobil ve Tesla’yla ilgili otomobil sektörünü takip edenlerin gündemini ise bu konu epey meşgul etmişti. Şimdi konuya dair önemli gelişmeler yaşandı.

Bir süre önce Tesla Türkiye’nin CEO’su olarak açıklanan, fakat bugüne kadar elektrikli otomobil devi Tesla’nın Türkiye’ye gelmesine dair bir açıklama yapmayan Kemal Geçer, sessizliğini bozarak bir açıklama paylaştı. Geçer, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Tesla’nın Türkiye’ye resmi olarak gelmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.



Fiyatları merak ediliyor

Tesla Türkiye CEO’su Kemal Geçer’in yaptığı açıklamada “Türkiye için hazırlıklara Tesla hızla devam ediyor. Lansman gününe kadar hiçbir aktif ön satış veya satış faaliyeti yok. Tesla ürün ve servisleri ancak kendi mağazalarımızda ve web sitemizde sunulacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de zaten satıldığı bilinen Tesla otomobiller aslında sadece resmi olarak ülkeye giriş yapmadı. Üçüncü taraf satıcıların bu araçları temin ederek Türkiye’ye getirdiği de biliniyor. 2. el araç satılan sitelere bakıldığı zaman 1,5 milyon TL’den başlayarak satışının gerçekleştirildiği görülüyor. Türkiye’ye resmi olarak Tesla’nın nasıl fiyatlarla giriş yapacağına dair henüz bir bilgi yok.