Tesla otopilotu gerçek çocuklar kullanılarak test ediliyor!

TAKİP ET

Tesla otopilotu için ilginç deneyler hız kesmeden devam ediyor. Araç sahibi, FSD'nin güvenilir olduğunu kanıtlamak için çocuğuyla birlikte deneyi gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Elektrikli otomobil devi olan Tesla, 1 süredir otonom sürüş sistemi nedeniyle tehlike altında. Full Self-Driving (FSD) Sisteminin güvenilir olduğu söylense de uzmanlar kazaya davetiye çıkardığına inanmış durumda. Bu durumu değiştirmek için bir Tesla’ya sahip olan 1 kullanıcı otopilotu denemek için 11 yaşındaki çocuğunu kullandı.

Carmine Cupani isimli bir Tesla Model S Plaid sahibi, Youtube’a Yüklemiş olduğu deney videosu ile çok büyük eleştirilerin ortasında kaldı. Şirketin FSD isimli otopilotunu 11 yaşındaki çocuğunu kullanarak test etti. Videonun çekildiği anlarda 56 km/s’e kader çıkan Cupani, FSD’nin testi geçtiğini söylüyor.

Videoyu direksiyon başındayken 1 akıllı telefon yardımıyla kaydeden Model S Plaid sahibi, Tesla FSD’nin sorunsuz bir fren sistemine sahip olduğunu ve yaptığı freni 11 yaşındaki oğlunun fark etmekte zorlandığını aktardı. Carmine Cupani yaptığı testin benzerini daha az gelişmiş olan Tesla sürücü destek yazılımı ile de denedi ve aynı sonucu elde etti.

Carmine Cupani’nin yaptığı bu deneyi tehlikeli bulan youtube yüklenen videoyu yayından kaldırdı. Video farklı kanallara yayılmış olsa da Cupani’nin kendi kanalında video askıya alınmış. Youtube'un videoyu kaldırılması hakkında Cupani, çocuğunun kazayı yapmadığından emin olduğunu ve profesyonel sürüş eğitimi konusunda uzman olduğunu belirtti.

FSD testlerinin başarılı olmasına rağmen, devlet kurumları bile halen Tesla'ya güvenmiyor. California DMV ( Motorlu Araçlar Departmanı) Tam kendi kendine sürüş isminin aldatıcı olduğunu ve Tesla'nın araç satma lisansının askıya alınabileceğini bildirdi. ayrıca daha önce Tesla oto pilotun güvenliğinin test edildiği başka 1 deneyde aracın çocuk mankenlerin üzerinden gerçekleştiğini iddia etti. Elon Musk ise bu deneyin aldatmaca olduğunu söyleyerek duruma karşı çıktı.