Teslimat noktası esnaflar için posta ücret talebi kaldırıldı!

TAKİP ET

Posta sektöründe altenatif teslimat modelinin yaratılması sonrası teslimat noktası olan esnafların teslimat modellerinde yeni düzenlemeye gidildi.

Reklam
Reklam

Özellikle pandemi süreci içerisinde geliştirilen ve bununla ilgili hazırlanan bir düzenlemeyle hayata geçirilen teslimat noktaları e-ticaret trafiğinin ve aynı zamanda da kargo maliyetinin azaltılmasını sağladı. Yapılan çalışmalarda kargo teslim noktası olan mahalle esnafının dev kargo şirketlerinden iş yükünü biraz da olsa almaları sağlandı.



Diğer taraftan esnafa destek veren uygulama içerisinde değişikliğe gitme kararı alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), posta sektörü içerisinde alternatif teslimat modelleri konusunun daha da geliştirilmesi çalışması kapsamında teslimat modelini yeniden düzenledi.



Esnafların kargo şirketleri ile aralarında imzaladıkları sözleşmeler çerçevesinde yeni düzelemeye giden BTK, bundan sonra gönderilerin iadesiyle ilgili hizmetlerin de sözleşmeleri olan esnaflar tarafından alınabilmesine karar verdi. Bu karar sonrası alternatif teslimat yöntemleri ile ilgili uygulama sırasında sözleşme yapıp teslimat noktası olarak faaliyette bulunmayı kabul eden esnaf ile AVM ve plaza muhaberat yönetimi posta gönderilerinin alıcılardan teslimat hizmeti ve aynı zamanda gönderinin iadesine ilişkin hizmetlere karşılık ilave bir ücret talep edemeyecek.

esnaf teslimat noktası posta ücret yeni düzneleme