Tester parfüm ile parfüm arasındaki farklar nelerdir?

TAKİP ET

Bir parfüm satın almak için araştırma yapmaya başladınız ve kullandığınız ürünün tester versiyonuna rastladınız ve aklınızda ''Tester parfüm alınır mı? '' gibi sorular dönmeye başladı. Gelin, tester parfümün özelliklerine ve doğru olarak bilinen yanlışlarına yakından bakalım.

Reklam
Reklam

Orijinal ürünlere göre oldukça düşük fiyata satılan tester parfümler birçok kişi tarafından tercih edilmekte. Tercih edilmesinin tek sebebi daha uygun fiyatlı olması değil, aynı zamanda orijinal parfümlerle neredeyse birebir kalitede olması. Tester parfüm çeşitleri, parfüm üretimi gerçekleştiren firmaların, müşterilerin parfümleri satın almadan önce denemesini sağlamak amacıyla üretilen ürünlerdir. Orijinal parfümlerin numuneleri olarak da tanımlanabilen deneme parfümleri olarak da biliniyor. Tester parfümler orijinal parfümlere göre aynı koku notalarına sahiptir bu nedenle koku bakımından tıpatıp aynıdır.

Tester parfümler neden tercih edilir?

Aynı koku, kalite ve kalıcılığa sahip ürünleri çok daha uygun fiyatlarla satın almak mümkün hale gelebiliyor. Tester parfüm çeşitleri, parfüm markalarının müşterilerin satın almayı planladığı ürünü test edebilmesi için aynı firmanın tarafından ürettiği . Orijinalinin belki yarı fiyatı kadar uygun olan bu ürünler, parfüm kullanıcıları tarafından oldukça sık tercih edilmektedir. Aynı koku, aynı kalite, aynı kalıcılığa sahip ürünleri, orijinalinin yarı fiyatına satın almak isteyen müşteriler tester ürünleri tercih etmektedir.

Kaliteli tester parfüm nereden alınmalı?

Tester parfümler hakkında en fazla sorulan sorulardan birisi tester parfümlerin nereden satın alınabilecekleridir. Tester parfüm satışlarını yaptığını iddia eden web sayfalarından bazıları sahte ürünlerin satışını da gerçekleştiriyor. Bu nedenle tester parfüm alırken dikkatli olmanız son derece önemlidir. Daha önce ürününü alarak deneyimlediğiniz, güvendiğiniz, memnuniyet belirtilen kullanıcı yorumlarına sahip intenet sitelerini tercih etmelisiniz. Bu unsurlara dikkat etmeniz, alışveriş sonrası hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça faydalı olacaktır.

Gerçek tester parfüm nasıl ayırt edilebilir?

Gerçek testerleri sahte parfüm çeşitlerinden ayırabilmek için dikkat etmeniz gereken birkaç tüyo bulunuyor. Bunlar;

Tester parfümler, firmaların orijinal kutuları içerisinde değil, tester konsepti ile özel olarak tasarlanmış kutularla müşterilerle buluşuyorlar. Bu kutular, esas parfüm kutularına benzeseler de genelde daha sade bir tasarıma sahipler.

Tester parfüm kutularında, “testeur, tester, not for sale, demoware” gibi farklı ifadeler yer almaktadır. Söz konusu, ifadeleri gördüğünüz zaman parfümün tester olduğunu görebilirsiniz.

Tester parfüm çeşitleri, gerçek parfümlerin modelleriyle bir aynıdır.  Aralarındaki en önemli hatta tek fark kutu veya şişe üzerinde tester vs. ifadelerin bulunmasıdır. Bazen tester parfümlerin boyutları orijinal olanlara göre daha küçük olabilmektedir. Bu durum sizde kesinlikle bir ön yargı oluşturmasın çünkü ürün orijinal özelliklerini taşımaktadır. 

Tasarımlar mağazadan mağazaya ve çeşitli satış yerlerine göre değişiklik göstermez. Bu da demek oluyor ki bir yerde denediğiniz tester parfüm ile başka bir yerde denediğiniz aynı markanın tester ürünü birbirinden farklı ise iki üründen birisi muhakkak sahtedir.

Tester parfümler ile esas parfümlerin kokuları arasında herhangi bir fark bulunmadığından kokusunu test ettiğiniz tester parfüm ile orijinal parfüm arasında eğer herhangi bir koku uyuşmazlığı bulunuyorsa bu durum tester ürünün sahte olduğunu anlamanızı sağlayacak önemli faktörlerin başında gelmektedir.

 Parfümlerde kutu, etiket ve şişe üzerinde parfümlerin seri numaraları yer almaktadır. Bu üç ayrı seri numarasını karşılaştırdığınızda, bu üç numara da birbirinin aynı olmalıdır. Eğer bu üç seri numarası arasında bir uyuşmazlık bulunuyorsa, ürünün sahte olduğunu düşünmeniz çok da yanlış olmaz.

Parfüm ve tester parfüm arasında ki farkı ayırt etmenizin bir diğer yöntemi ise parfümü bir peçeteye sıkmaktır. Orijinal tester parfümler, parfümü sıktığınız peçete üzerinde herhangi bir renk veya herhangi bir leke bırakmazlar. Eğer peçete üzerinde renk veya koku bırakıyorlarsa, bu ürünün sahte olduğu anlamına gelmektedir.

Tester parfüm satın alınır mı?

Tester parfümler, içerikleri, tasarımları ve özellikleri her ne kadar orijinalleri ile birebir aynı ürünler olsalar da çok daha düşük fiyatlarla satılmaları sebebi ile birçok kullanıcı tester parfüm almak konusunda çoğu zaman şüpheye düşmektedir. Piyasada bulunan sahte ürünler, tester olarak satılmaya çalışıldığından kullanıcıların ürünlere çekimser yaklaşsa da iki parfüm arasındaki farkı yukarıda belirttiğimiz faktörlere dikkat ederek kolayca ayırt edebilirler. Kullanıcılar bu ayırt edici kriterlere dikkat ettikleri takdirde, tester parfüm satın alımlarında herhangi bir problemle karşı karşıya kalmayacak aksine aldıkları ürünü tabiri caizse güle güle kullanacaklardır.

Tester parfümlerin üretim standartları nedir?

Tester parfüm üretiminde, parfüm üretiminde izlenen yolun birebir aynısı izlenir. Parfüm esanslarının karışım yüzdeleri, tester parfümlerde de aynı oranlarda hazırlanır. Tester parfümlerdeki kokular; renk, sertlik ve koku notaları parfümlerin renk, sertlik ve koku notaları ile aynıdır. Bu parfümler, EDT (Eau de Toilette) veya EDP (Eau De Parfum) gibi farklı formatlarda sunulabilen %100 orijinal parfüm içerirler.

Tester parfümlerin kalıcılığı nasıldır?

Tester parfümlerin kalıcılığı parfümler ile beraber sağlandığı için oldukça kalıcıdır. Tester parfümlerin kalıcılığı doldurma parfümlere göre daha fazla olarak bilinir.

Kaynak : https://www.gumrukmallarisatisi.com/

tester parfüm tester parfüm nerden alınır gümrük malı alışı