TFF'den son dakika: Stadyumlara girişlerde HES kodu ve 12 yaş sınırı kaldırıldı!

TAKİP ET

TFF'den yapılan bir son dakika açıklamasında alınan yeni karar gereği müsabakalarda stadyumlara girişlerde sorulan HES kodu uygulaması ile birlikte 12 yaş sınırının kaldırıldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası yeni döneme ilişkin alınan kararları açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, HES kodu uygulamasının artık kullanılmayacağını bildirmişti. Bu karara göre yeni düzenlemeye giden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise müsabakalara girişler için alınan karar değişikliklerini duyurdu.



TFF tarafından yapılan yazılı açıklamada müsabakalara girişlerde istenilen HES sorgulamasının bundan sonra kullanılmayacağı ve 12 yaş sınırının da kaldırıldığı bildirildi.



Kırmızı alanda bulunan görevliler, sporcular ve kulüp çalışanlarının da koronavirüs tedbirleri ile ilgili sorunluluklarının kulüp yetkilileri ile sağlık ekiplerine devredildiği bilgisinin paylaşıldığı açıklamada bundan sonraki süreçte müsabakalarda Sağlık Tedbirleri Kontrolörlerinin (STK) görevlendirilmesinin olmayacağı kaydedildi.


 

tff stadyum girişlerinde hes kodu hes kodu kaldırıldımı 12 yaş sınırı