TFF'den sürpriz 3'ncü doz aşı kararı

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), artan vaka sayıları ve 2 doz koronavirüs aşılarının etkinliğini kaybetmeye başlaması ile birlikte sert önlemler almaya başladı. TFF'den yeni alınan karara göre üçüncü doz aşısını olmayan seyircilerin stadyuma alınmayacağını açıkladı. Üçüncü aşılarını veya daha sonraki aşılarını yaptırmış olan kişilerde ise 14 günlük bağışıklık süresi aranmayacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Tüm dünyada etkisini tekrar hızla arttıran koronavirüsün yeni varyantı Omikron ile birlikte son iki haftadır ülkemizde de etkisini göstererek vaka sayılarının 2 katına çıkmasına sebep oldu. Özellikle açıklanan vaka sayıların hızla arttığı görülmektedir. Artan vaka sayılarının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçlara girişte yeni önlemler alarak üçüncü doz aşı şartının getirildiğini duyurdu. 
TFF’DEN ÜÇÜNCÜ DOZ AŞI KARARI 
TFF’den yapılan son dakika açıklamalarına göre , "Tüm dünyada, özellikle de Avrupa'da Covid-19 vaka sayılarını hızla yükselten Omikron varyantı ülkemizde de etkili olmaya başlamıştır. Sağlık Bakanlığımızın, bizzat Sayın Bakanımızın ifadeleri ile önümüzdeki günlere dair beklentisi vaka sayılarının hızla artacağı yönündedir. O nedenle aşılanma ve uygun takvimle destek dozlarının (3 veya 4. dozlar) yapılması daha büyük önem taşımaktadır." denildi. 

14 GÜNLÜK BAĞIŞIKLIK SÜRESİ ARANMAYACAK 
Alınan bu karar ile birlikte üçüncü doz aşısını yaptıran kişilerde ise 14 günlük bağışıklık süresinin aranmayacağı belirtildi. Son iki haftada katlanan vaka sayıları tedirginlik yaratırken TFF de yeni önlemler alarak ligin sağlıklı bir şekilde yürümesi amacıyla bu kararı aldıklarını belirttiler. Alınan karada "Bilindiği üzere karşılaşmalara seyirci olarak sadece aşı takvimini (T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan aşılardan iki doz aşı olmak ya da Kovid-19 hastalığını geçirmiş olup, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan aşılardan bir doz aşı olmak) tamamlamış olan kişiler veya Kovid-19 hastalığını geçirip üzerinden 180 gün geçmemiş olan kişiler katılım sağlayabilmektedir. Aşı takviminin tamamlanmasını takip eden 180 günü doldurmuş olan kişilerin kombine veya bilet almak sureti ile karşılaşmalara girebilmesi için hatırlatma aşılarını olmaları gerekmektedir. 180 günlük süreyi tamamlamış olmasına rağmen hatırlatma aşılarını olmayanların müsabakalara katılmaları mümkün olmayacaktır. 3. aşılarını veya daha sonraki aşılarını yaptırmış olan kişiler için 14 günlük bağışıklık süresi aranmayacaktır." ifadeleri kullanıldı. 

TFF 3.doz Aşı