TFF'den yeni kural! 23 yaş üstü futbolculara fesih hakkı

TAKİP ET

Lig'de yeni sezon büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla beklenirken Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yeni kural açıklaması geldi. TFF, Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nda değişikliğe gitti ve yapılan değişikliği açıkladı.

Reklam
Reklam

Lig’de yeni sezon büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla beklenirken Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yeni kural açıklaması geldi. TFF, Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı’nda değişikliğe gitti ve yapılan değişikliği açıkladı. TFF’nin yaptığı bu değişiklikle tüm sezon boyunca takımının maçlarının yüzde 10’unda forma şansı b ulamayan 23 yaş üstü futbolculara fesih hakkı verildi. Yapılan değişiklik gündeme bomba gibi düşerken yeni maddenin tüm detayları araştırılmaya başlandı.

23 Yaş Üstü Futbolculara Feshi Hakkı

TFF, Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı’nda çok önemli bir değişikliğe imza attı. TFF’nin yaptığı değişiklikte en önemli maddelerden biri oynatılmayan futbolculara fesih hakkı verilmesi oldu. Bu değişiklikle birlikte 23 yaş üstü futbolculara kontratlarını feshetme olanağı tanındı.

Değerlendirmeye Alınacak

TFF’nin internet adresinde yayınlanan söz konusu statünün ‘Futbolcunun Fesih Hakkı’ başlıklı 28. Madde’nin 5. Fıkrasına göre; ’23 yaş üstü bir profesyonel futbolcu, sezon sonunda kulübünün oynadığı resmi müsabakaların yüzde 10’undan daha azında görevlendirildiği takdirde sözleşmesini sportif haklı sebeple feshetme hakkına sahip olabilir. Böyle bir fesih, futbolcunun durumu ve somut olayın şartları göz önüne alınarak değerlendirilir.’ denildi.

4 Maçta Oynatma Zorunluluğu

Türkiye’de Süper Lig’de 19 takım bulunmakta. Bu durumda bir takım 36 hafta rakipleriyle karşı karşıya gelecek. Türkiye Kupası’nda da en az 1 maç yapmak zorunda kalacak olan kulüplerin minimum yapacağı maç sayısı 37. Bu kural kapsamında tüm kulüpler kadroda bulunan 23 yaş üstü bir futbolcuya en az 4 maç şans vermek zorunda. Futbolcu kulübü tarafından en az 4 maç forma şansı bulamazsa kontratını feshetme hakkına sahip olacak.