TFF deplasman yasağını kaldırdığını duyurdu

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu gerçekleştirdiği toplantı sonrasında önemli kararlarına kamuoyu ile paylaştı. Buna göre yeni sezonda Rezerv Lig kurulacak. Ayrıca TFF'den yapılan açıklamada yeni sezonda deplasman yasağının kaldırıldığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu toplantısı Mehmet Büyükekşi başkanlığında Riva'da gerçekleştirildi. TFF toplantısında yeni sezon öncesi önemli kararlarda alındı alınan kararlar TFF tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Rezerv Lig kurulacak

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre 2020-2023 sezonunda Rezerv Lig kurulacak.  Rezerv Lig maçları Süper Lig'de bulunan 19 kulübün katılımı ile Süper Lig fikstürü ne göreve a takım maçları ile aynı günde oynanacak. Karşılaşmalarda kulüplerin A takım listesinde bulunan yerli ve yabancı bütün futbolcular forma giyebilecek. Yeni sezon içinde kulübün profesyonel A takımı ile rezerv takımı arasında futbolcu geçici açısından herhangi bir kısıtlama yapılmayacak. TFF tarafından yapılan Açıklamada yeni sezon öncesi kurulacak olan Rezerv Lig hakkında Diğer detayların ilerleyen günlerde ilan edileceği belirtildi.

Deplasman yasağı kaldırıldı

Türkiye Futbol Federasyonu toplantıda aynı zamanda deplasman ile ilgili önemli bir karara imza attı. bir süredir uygulanan deplasman yasağı 2020-2023 futbol sezonu ile birlikte tarihe karışacak. Aynı zamanda ev sahibi kulüpler misafir takımın yazılı onayı ve İl ya da İlçe Spor Güvenlik Kurulu'nun kararı ile en fazla %10 olan misafir takım seyirci kapasitesini %30 a çıkaracak. Buna ilave olarak ev sahibi kulüplerin stadyum oturma kapasitesinin en az %5 oranında misafir takım seyircileri için yer ayırma zorunluluğu devam edecek.