The Silent Sea dizi konusu ve oyuncu kadrosu

TAKİP ET

Netflix yapımı olan The Silent Sea dizisinin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında The Silent Sea dizisi konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı, kaç bölüm ve sezon gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız. 

Reklam
Reklam

Netflix yapımı olan The Silent Sea dizisi hakkındaki içeriğimizde spoiler bulunmamaktadır. 

Lost In Space, The Expanse, Another Life ve daha birçok uzay temalı bilim kurgu dizisi, mesleğe yeni yeni adım atan ya da çizgisini gökyüzünde devam ettirme isteği taşıyan bireyler/yönetmenler/senaristler için büyük bir şans. 



Bunun nedeni olarak ise popüler kültür kavramı olan; uzayı, bilimi, bulunmamışlığı, yeniliği eskilere nazaran çok daha efektif hale getirilmesini görülebilir. Sıkışıp kaldığımız, ileriye gitmek yerine geriye doğru sürüklendiğimiz zaman aralığında, yapımcı ve yönetmenler bu şansı layıkıyla kullanarak kendi marka ve hizmetlerini kusursuza yakın bir şekilde pazarlıyor. Böylelikle hem izleyenleri hem de kamera arkasındaki kişileri kazanmış oluyor. Bazen sıradanlığıyla gözlerimizi kanatan Another Life gibi bilim-kurgu dizileri olsa da genel olarak, uzay karamı, popülist dünya insanı görüşüyle kabul edilebilir konumda bulunuyor. 



Yönetmenliğini Choi Hang-Yong’un üstlendiği 8 bölümden oluşan bilim-kurgu dizisi, yukarıda da bahsi geçen ögelerden nasibini almayı başarıyor. Çölleşmeye yüz tutan bir dünya ile halihazırda insanoğlunun içinde birikmiş olan öfkeyi, nefreti, kin, bıkkınlığı arkasına alarak susuz, yemeksiz, insanlığın yok olmaya başladığı bir yakın gelecek temasını kullanıyor. Sarının ve turuncunun hoş tonlarını güneşten almak yerine çok daha yıkıcı olan sonuçlar doğrultusunda çölden alan, insanlığın kuraklıktan korunmak için girişmiş olduğu teknolojik gelişimlere ışık tutmaktadır. 


The Silent Sea dizisinin konusu 

Beklenilenin aksine çok iyi bir başlangıç hikayesi sunan dizi, gelecek dünyanın emsallerini sunmasının ardından birtakım karakter ve oluşumlar hakkında bilgi vermeye devam ediyor. Dünyadaki su, yemek, oksijen ve benzeri kaynakların azlığı üzerine sunulan rapordan sonra uzay takımının tanıtılmasına geçiliyor. Ne yapmalı ve dünyayı kurtarmalı başlıklarını içeren önergelerden sonra aydaki yaşam oluşumu hakkında bilgiler alıp, numune toplamak için aya gitmeye karar veren ekip üyeleri, tonlarca teçhizatla birlikte yolculuğunu başlatmış oluyor. 



Diziye bakıldığında daha önce Netflix dizilerinde rol almış olan bazı oyuncuları da görmekteyiz. The Silent Sea’ye baktığımızda ise tam anlamıyla canlı, enerjik, sürükleyici ve akıl almaz olduğunu söyleyebiliriz. Aya giden takım üyelerinin Balhae İstasyonu’ndaki kazayı fark etmelerinden sonra da aksiyon sahneleri ortaya çıkıveriyor.  

Görünüşe göre biyolojik bir canavar devreye girerek istasyonda bulunan herkesi öldürüyor. Aralarında Song Ji-an, Han Yun-jae, Ryu Tae-seok ve diğer pek çok kişinin olduğu ay takımı ise hem hayatta kalabilmek hem de dünyaya numuneyi getirebilmek için heyecanlı bir kaçış operasyonu başlatıyor. Hayatta kalma ihtimalleri ise yüzde 10’dan az… 


 
Dizinin güncel IMDb puanına tıklayarak ulaşabilirsiniz. 


 
The Silent Sea oyuncu kadrosu ve diğer karakterler: 

Gong Yoo – Han Yoon-jae 

Bae Doona – Doctor Song Ji-an 

Joon Lee – Captain Ryoo Tae-seok 

Heo Sung-tae – Kim Jae-sun 

Lee Mu-saeng – Gong Su- hyeok 

Kim Seon-young – Hong Dak ve diğerleri. 

netflix the silent sea the silent sea dizisi the silent sea konusu the silent sea oyuncuları the silent sea fragmanı the silent sea ımdb puanı