The Times'a manşet olan Ümit Özdağ'dan kadın gazeteciye şaşırtan soru

TAKİP ET

Ümit Özdağ, İngiltere'nin Saygın gazetelerinden The Times'ın manşetine oturdu. Zafer Partisi ve Ümit Özdağ'ı İngiltere'de bulunan sağcı Ukip'e Bence tam gazete bir analiz yaptı. The Times gazetesinin Türkiye muhabiri Louise Callaghan da Ümit Özdağ ile bir röportaj gerçekleştirdi. Röportaj sırasında Özdağ'ın kadın gazeteciye "Memleketinde gece geç saatte evine dönerken endişeli olmak ve acaba tecavüze uğrar mıyım diye düşünmek ister misin?" diye sorması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Son dönemlerde mülteci karşıtı açıklamaları ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor Ümit Özdağ’ın açıklamaları İngiltere'nin en çok okunan gazetelerinden Sunday Times’ın da dikkatini çekti. Gazetenin Türkiye muhabiri Ümit Özdağ ile bir röportaj gerçekleştirdi. Ümit Özdağ’ın röportajı gazetede Türkiye’nin Ukip’i, ekonomik krizi kullanarak mültecilere nefreti kamçıladı” başlığı ile yayınlandı.

Suriyeli ve Afganlar korku içinde yaşıyor

Ümit Özdağ ile röportaj yapan gazete, Türkiye'de bir siyasi partinin ekonomik kriz sebebiyle suçladığını ve bu sebeple de ülkede Suriyeli ve Afganların korku içinde yaşadığını iddia etti. Ümit Özdağ’ın Türk insanının saflığına odaklanan bir milliyetçi olduğunu savunan gazete, Türkiye ekonomisine kriz içinde olması ile birlikte kamu milyonlarca mülteciye bakış açısının değiştiğini savundu.

Yabancı karşıtı sosyal kampanya

The Times gazetesinde yer alan haberde Ümit Özdağ’ın kurduğu Zafer Partisi'nin Türkiye'de yükselişe geçtiği belirtilirken sosyal medyada yabancı karşıtı kampanyalarının dikkat çektiğini söyledi. Ümit Özdağ da İstanbul'da gazetecinin temsilcilerine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki en büyük problemi mülteci krizi olduğunu belirterek bunun sadece Ulusal güvenlik sorunu olmadığını aynı zamanda ekonomik krizin en önemli sebeplerinden biri olduğunu savundu. Ümit Özdağ’ın üniversitede derse bir eğitim görevlisi olduğunu da belirten gazete, Türkçe ’sinin çok iyi olduğuna da dikkat çekti.

Sadece duruşuna dikkat çekildi

Gazetede yayınlanan Haber'de Ümit Özdağ popülist sağcı duruşuna dikkat çekilirken Avrupa genelinde de bu duruşun yayıldığı ifade edildi. Ümit Özdağ aynı zamanda röportaj sırasında kendisi ile röportaj yapan gazeteciye, “Akşam sokakta yürürken tacize uğramak ister misin? Memleketinde gece geç saatte evine dönerken endişeli olmak ve acaba tecavüze uğrar mıyım diye düşünmek ister misin” diye sordu. The Times gazetesi Ümit Özdağ’ın röportaj boyunca bazı iddialarda bulunduğuna da dikkat çekti.