THY, Kazakistan'da mahsur kalan personelleri için özel sefer açtı!

TAKİP ET

Kazakistan'da yaşanan olaylar nedeniyle ülkede mahsur kalan Türk Hava Yolları (THY) personeli, şirketlerini düzenlediği özel seferle Türkiye'ye getirilecek.

Reklam
Reklam

Kazakistan'da başlayan gösteriler ve ülkenin yangın yerine dönmesi sonrası, ülkeye bazı uçuşlar durdurulmuştu. Uçuşlarını durduran hava yolu şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları, Kazakistan'da mahsur olarak kalan 75 personelinin tahliyesini gerçekleştirme kararı aldı.

Bu akşam Kazakistan'a özel sefer düzenleyeceğini duyuran THY, uçuş kodu "TK 6902" olan uçağının gerekli izinleri almasının hemen ardından İstanbul'dan Almatı'ya gideceği ve özel uçuş ile yaklaşık 75 kişinin de Türkiye'ye getirilmesi planlanıyor. Yapılan yazılı açıklamada ayrıca, uçağın yarın öğlen saat 13.40 sularında İstanbul'da olması bekleniyor.


Görevlerinden dolayı Nur Sultan şehrinde olan 4'ü kabin, 2'si kokpit çalışanı ve 6 THY uçuş görevlisi için de THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı özel bir talimat verdiği ve gerekli tüm tahliye imkanlarının görevli personel için değerlendirildiği öğrenildi.

THY, yaşanan olaylar nedeniyle Kazakistan'a yapacağı seferleri 9 Ocak'a kadar durdurma kararı almıştı.

THY kazakistan 75 kişi tahliye özel sefer