THY müşteri temsilcisine direk bağlanmak için kısayol tuşları

TAKİP ET

Ülkemizde seyahat etmek için sıkça kullanılan ulaşım yollarından birisi uçak yolculuğudur. Bir çok firması olan hava ulaşımında Türk Hava Yolları firmasının müşteri hizmetlerine nasıl bağlanacağı merak konusu oldu. Peki THY müşteri temsilcisine direk bağlanmak için kısayol tuşları nelerdir? detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Ülkemizde seyehat etmek için sıkça kullanılan ulaşım yollarından birisi uçak yolculuğudur. Bir çok firması olan hava ulaşımında Türk Hava Yolları (THY) firmasından uçak bileti almak isteyen yolcular müşteri hizmetlerine nasıl bağlanacaklarını araştırmaya başladı. 1993 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından kurulan Türk Hava Yolları, Türkiye'nin en eski havayolu şirketidir. Avrupa, Orta Doğu, Güney Afrika, Orta Afrika, Kuzey Afrika, Uzak Doğu, Kuzey ve Güney Amerika gibi geniş uçuş güzergahına sahip olan THY 300'den fazla ayrı havaalanına uçuş gerçekleştirmektedir. 6 kere Avrupa'nın en iyi havayolları ödülü kazanan THY'nin Business ve Economy class gibi seçekleri vardır. 

THY müşteri hizmetlerine direk nasıl bağlanılır?

Türk Hava Yolları firmasından uçak bileti almak içi iki seçenek vardır. Bunlardan birisi THY müşteri hizmetlerine bağlanmak birisi ise THY internet sitesinden bilet almaktır. THY müşteri hizmetlerinden uçak bileti almak isteyen yolcular 444 0 849 ya da 0 850 333 0 849 numaralarından müşteri hizmetlerine bağlanabilir. Bu numaraları aradığımız zaman ilk olarak yolcuların karşısına yönlendirme operatörü çıkmaktadır bu sırada müşteri temsilcisine direk bağlanmak için ilk önce 2 tuşuna, sonra 1 tuşuna ve son olarak tekrar 1 tuşuna basmak gerekmektedir. 7 gün 24 saat hizmet veren THY müşteri hizmetlerinden bilet satın alma. var olan bileti iade etme ya da iptal etme, uçuş durumu gibi temel bilgiler öğrenilebilir.  

THY uçuş sorgulaması nasıl yapılır? 

THY firmasından uçuş sorgulaması yapmak için Türk Hava Yolları'nın internet sitesinden yapılacak uçuşa ait uçuş sorgulaması yapılabilir. Uçuş sorgulaması yapmak için uçuş numarası girmek yeterli olacaktır. Ama yeni bir uçak bileti alınacak veya check in yapılacak ise sitenin menü kısmından yaparak uçağa binmeden önce oturulacak yer ayırılmış olur. 
THY uçuş sorgulaması yapmak için tıklayın

THY bagaj takibi nasıl yapılır?

THY firmasının bagaj takibi hizmeti, yolcuların bagaj sorunu yaşamaması için yardımcı olmaktadır. THY resmi sitesinden bagaj takibi kısmına referans kodu ve soyadı bilgileri girilerek bagajların nerede olduğu görülebilir. Yolcuların bagajı kayıp veya sorunlu ise en kısa zamanda bagaj sorununu çözmek için yine bu sayfadan işlem takibi yapılmaktadır. 
THY bagaj takibi için tıklayın

THY e-bilet nasıl alınır?

THY firması kağıt kullanımının önüne geçmek amacıyla e-bilet sistemini geliştirmiştir. E-bilet alındığı zaman biletin tüm bilgileri elektronik olarak sistemde saklanır ve bilet satın alındığı zaman yolcuya seyehat belgesi verilir. yolcuların seheyat belgesi yanında olmasada check in kısmında ehliyet, nüfus cüzdanı, pasaport, evlilik cüzdanı gibi resmi belgelerle check in yaptırabilirler. 
THY e-bilet görüntülemek için tıklayın

türk hava yolları thy türk hava yolları müşteri hizmetleri thy müşteri hizmetlerine bağlanma