THY'nin adı mı değişiyor? Turkish Airlines Türkiye Hava Yolları mı olacak?

TAKİP ET

THY'nin adı mı değişiyor? Türk Hava Yolları'nın yeni adı ne olacak? Turkish Airlines Türkiye Hava Yolları mı oluyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türksat Genel Müdürlüğü Gölbaşı yerleşkesinde Türksat 5B uydusu hizmeti alma töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin uluslararası alanda adının değiştiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Hava Yolları'nın da adının değişeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Türk Hava Yolları'nın adı değişiyor mu? Türk Hava Yolları'nın yeni adı ne olacak? THY’nin adı neden değişiyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde Türksat Genel Müdürlüğü Gölbaşı yerleşkesinde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin uluslararası alanda Turkey olan adının Türkiye olarak değiştirildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra Türk Hava Yolları uçaklarının gövdesinde de Turkish Airlines yerine Türk Hava Yolları yazacağını dile getirdi.
 

Türk Hava Yolları'nın adı değişiyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklaması sonrasında Türk Hava Yolları'nın adı mı değişiyor sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. THY yeni adı ne olacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya göre Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları olarak bir değişiklik yapılacak. Yani bundan sonra Türk Hava Yolları uçaklarında Turkish Airlines ifadeleri yerine Türkiye Hava Yolları yazacak.
 

Türk Hava Yolları adı neden değişiyor?

Türk Hava Yolları'ndan adının değişme sebebi Türkiye'nin uluslararası alanda Turkey olarak bilinen adının Türkiye olarak değiştirilmesi oldu. Yani artık Turkey yerine Türkiye kullanılabiliyor. Bu sebeple de Türk Hava Yolları'nın adı Türkiye Hava Yolları olarak değiştirildi.