THY uçağında pilot ve yolcu tartıştı, uçak rötar yaptı

TAKİP ET

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Gaziantep seferini yapan uçağın pilotu seferden hemen önce rahatsızlanınca yerine yeni pilot atandı. Ancak yeni gelen pilotla da bir yolcu arasında tartışma çıkınca Uçak rötar yaptı. Bunun üzerine uçak pilotu uçuş güvenliğini tehlikeye girdiğini belirterek olay yerine polis çağırdı.

Reklam
Reklam

İstanbul Havalimanı'ndan bu sabah saatlerinde Gaziantep'e gitmek için havalanması gereken uçak seferden hemen önce pilotun rahatsızlanması üzerine rötar yaptı. Uçak için yeni bir pilot atandı. Ancak bu durumda seferde gecikme meydana geldi. Yeni Kaptan ve ekibin gelmesi ile beraber yolcular uçağa alınmaya başlandı Fakat bu sırada uçakta bulunan 1 yolcu ile pilot arasında rötar sebebiyle tartışma çıktı.

Pilot polis çağırdı

Yaşanan Tartışmanın ardından pilot uçuş güvenliğinin tehlikeye girdiğini gerekçe göstererek polis çağırdı. Uçağa Gelen Polis ekipleri pilotun tartışma yaşadığı yolcuyu uçaktan indirmek istedi. Ancak Yolcu uçaktan inmek istemeyince ekipler güvenlik prosedürü uygulamak amacıyla tüm Yolcuları uçaktan indirmek zorunda kaldı. 06.45’te ta İstanbul Gaziantep seferi için havalanması gereken uçak, yaşanan sorunlar sebebiyle 3,5 saat gecikme ile 10.15’te kalkış yapabildi.