THY, Ukrayna biletlerine iade ve değişiklik hakkı getirdi!

TAKİP ET

Ukrayna'da yaşanan gerilime ilişkin ülkeye seyahat etme programıyla ellerinde bileti olan Türk Hava Yolları (THY) yolcularına bilet iadesi ve değişiklik hakkı tanındı.

Reklam
Reklam

Türk Hava Yolları (THY) tarafında yapılan bir açıklamada, Ukrayna'da son zamanlarda yaşanan kriz içerikli gelişmelerden dolayı ülkeye seyahat amaçlı uçak bileti almış tüm yolcular için bilet iadesi ve uçuş günü değişikliği yapma hakkı tanındığı açıklandı.



Rusya ile Ukrayna arasındaki tansiyonun bir türlü düşmemesi sonrası bir çok ülke seyahat kısıtlaması kararı alırken, Türkiye'de şu an için uçuşların devam ettiği bilgisi paylaşıldı. Yaşanan gerilim nedeniyle uçuşunu iptal veya seyahat gününü değiştirmek isteyen tüm yolcular için de yeni bir karar alan Türk Hava Yolları (THY) 13 Şubat 2022 tarihinden önce Ukrayna uçak bileti alan yolcuların 28 Şubat 2022 tarihine kadar işlem yapmaları halinde aynı parkur ve kabin için değişiklik kaydıyla uçuşlarını 31 Mart 2022 (dahil) tarihine kadar herhangi bir ücret ve ceza bedeli ödemeden değiştirebilecekleri belirtildi.



Açıklamada ayrıca, hiç kullanılmamış kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde ise biletin kullanılmayan uçuş tarafının ücretinin iadesinin yapılacağı aktarıldı.

 

türk hava yolları ukrayna bileti iade ve iptal işlemi uçak bileti iade uçak bileti dğeiştirme