Ticaret Bakanlığı, 14 Şubat için tüketicileri uyardı!

TAKİP ET

14 Şubat Sevgililer Günü vesilesiyle başlatılan satış kampanyalarında bir artış görülmesi üzerine Ticaret Bakanlığı'ndan tüketicilere bir uyarı geldi. Uyarıda, yanıltıcı indirimler ve kötü niyetli satıcıların ayıplı mal gönderimleri gibi mağduriyetlere karşılık tüketicilerin dikkatli olmaları istendi.

Reklam
Reklam

Ticaret Bakanlığı yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle 7 maddelik bir uyarı yazısı yayınladı. Özellikle tüketicilerin dikkat etmesi geren yazı maddelerinde yanıltıcı indirimler ve kötü niyetli satıcıların ayıplı mal gönderimleriyle ilgili önemli uyarılar eklendi.



Bakanlığın yayınladığı yazıda, başlatılan satış kampanyaları kapsamında ürün bedellerinin tahsil edilmesine karşılık olarak tüketiciye ayıplı oranda mal gönderme, siparişlerin açıklamasız iptali, ve kişilere cayma hakkını kullandırmama gibi mağduriyetlerin yaşanmaması için tüketicilerden dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.



Satın alınması planlanan mal veya hizmetin fiyatlarına dikkat edilmesi, sosyal medya aracılığı ile yönlendirilen sayfalara karşı da tedbirli olunması gerektiği vurgusu yapılan yazıda satıcıların öncelikle arama motorlarında aranarak kısa bir ön incelemeye tabi tutulmasının ve hakkında olan şikayetlerinde dikkate alınmasının tüketicinin yararına olacağına dikkat çekildi.



Yazıda ayrıca, satın alınmış olan ürün veya hizmetin güvensiz olduğunu değerlendiren tüketicilerin, 'Alo 175' tüketici hattını arayarak gerekli şikayet hakkının da olduğu hatırlatıldı.
 

ticaret bakanlığı 14 şubat uyarısı