tick tick Boom filminin konusu nedir? Netflix'de yayınlanan tick tick Boom filminin yorumu

TAKİP ET

Netflix dizi ve film platformu yine dikkat çeken bir yapım ile karşımızda. tick tick... Boom adlı filmin konusu nedir? Filmin yorumu ve İMDb puanı kaçtır? Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

İnsanoğlunun hayli uzun zamandır günlük yaşantısında olan olağan telaşlar, yaklaşan ödev teslim tarihleri, kredi kartı ekstreleri gibi insanları yoğunluğa sürükleyen hayat koşuşturmalarına ışık tutan bir film yorumu ile siz değerli okurlarımızla buluşmaktayız.
Film içerisinde herkesin biraz kendini bulacağı yoğun günlük tempolar mevcut ve bunun yanı sıra biraz da anlatım çitasını yükseltmişe benziyor. Jonathan Larson’ın aynı isimli otobiyografik müzikalinden uyarlanarak hazırlanmış bir filmdir. Rock müzikali için gün gün sayan Larson’ın bu müzikale kadar olan yoğun gergin ve stresli sürecini bize aktarmakta olan film bununla birlikte bu süreçten sonra Larson’ın nasıl popüler bir isim olduğunu da anlatmakta. Filmin yönetmen koltuğunda ise Lin-Manuel Miranda oturmakta.
Larson’ın vermiş olduğu mücadele ölümüne varana dek harcamış olduğu çaba ve yapmış olduğu fedakarlıklar tick tick Boom isimli film ile birlikte ayrıntılı ve güzel anlatımı sayesinde izleyici ile buluşuyor ve bu açıdan da çok etkileyici bir film olmayı başarıyor diyebiliriz.
Tick Tick… Boom filminin yorumu
Filmin en çekici özelliği anlatılan kişiyle ilgili bir bilgi sahibi olmasalar bile kendinden bir parça buluyor olmasıdır. Hayat koşturması içerisinde gelişen yoğun tempo içerisinde 1990lı yılları içerisinde ortalama seviyenin altında bir hayat süren Larson gelişmemiş olan şartların vermiş olduğu zorluk ile beraber kendi hayatını idame ettirmeye ve bunun yanı sıra hayallerini de gerçekleştirmeye çalışıyor.
Evet bahsettiğimiz gibi bu müzikal Larson’ın hayali ve üstüne bu hayal onun hayatına çocukluğundan beri etki etmekte. Ancak kız arkadaşı olan Susan onun ile aynı fikirde değil ve ona bestecilik işinde para olmadığını ve daha iyi bir iş bulması gerektiği konusunda oldukça baskı yapmakta. Zor olan ise Larson’ın bu durumda bir seçim yapmak zorunda kalması. Müzikal yani hayalleri mi , yoksa kız arkadaşının isteği mi ön planda tutulacak? Bu zor seçim yanında ise beş parasız oluşu ve başarma korkusu ile ilhamını kaybetmesi de onu oldukça kötü etkiliyor.
Karakterler eşliğinde harikalar yaratmış olan Netflix bu içeriği ile birlikte en iyi müzikal filmini üretmişe benziyor. Film duygusal açıdan zorlarken aynı zamanda duyguları zirveye çıkarmayı da başarıyor. Film bizden tam puana yakın bir oranda diyebiliriz. Yani on üzerinden dokuz olan bir filmdir.
IMDb: 8,2
Güncel puana tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Filmin oyuncu kadrosu

Andrew Garfield – Jon

Alexandra Shipp – Susan

Robin de Jesus – Michael

Vanessa Hudgens – Karessa

Joshua Henry – Roger

Jonathan Marc Sherman – Ira Weitzman

Judith Light – Rosa Stevens   

netflix filmyorum ticktickboom