Ticket Kart nedir, nerelerde kullanılır?

TAKİP ET

Pek çok kurum çalışanlarına Ticket kart ayrıcalığı sağlamaktadır. Ticket kart ile çalışanlar yemek yeme ve marketlerde harcama yapabilmektedir. Ticket kartın ne işe yaradığı merak ediliyor. Ticket kart nedir? Ayrıca Ticket kartın nerelerde geçerli olduğu da araştırılmaktadır. Ticket kart nerelerde kullanılır? Bu haberimizde Ticket karta ilişkin detayları sizler için derledik. İşte Ticket kart detayları...

Reklam
Reklam

 Ticket kartın kullanılabileceği yerler Türkiye genelinde farklı restoran ve marketlerde dağıtılmaktadır. Kart, çalışanlarına yemek vermeyen ancak yemek için nakit para teklif eden şirketlerde sıklıkla tercih ediliyor. İşletme sahipleri her ayın başında karta çalışanların çalıştığı gün sayısı kadar para yatırır.   Sahip olduğunuz yemek kartı ile öğle tatilinde yemek yiyebilir veya farklı alışverişler yapabilirsiniz bunun için Bilet Kartı kabul edilen yerlerin listesini kullanabilirsiniz.Listeye ulaşmanın birkaç yolu vardır. Ticket kart nedir?

Ticket kart

Ticket  kartı, şirketlerin çalışanlarına sağladığı bir tür yapıdır. İşletmeler çalışanlarına yemek parası yatırmak için bu kartı kullanırlar, karta numara ile yapılan ödemeler günlük olarak yatırılır.  Ticket  kartı yemek sırasında kullanılabilecek bir  para birimi türüdür, her ay aynı gün karta belirli bir miktar para yatırılır.  Kart'a yatırılan para kişinin çalışma şekline göre değişiklik göstermektedir. Kişi özel sektörde tam zamanlı çalışıyorsa yemek parası farklı, yarı zamanlı çalışıyorsa yemek parası farklı ödenir. Tam zamanlı çalışanlar için aylık bilet fiyatı, yarı zamanlı çalışanlara göre çok daha yüksektir.Fark neredeyse iki katı. Ticket kartı sadece iş yerlerinde ve bağlı bayilerde kullanılabilir.

Ticket kartı çeşitleri

3 çeşit bilet kartı vardır ve farklı amaçlar için farklı kartlar kullanılabilir. Hangi bölgelerde hangi kart tipinin kullanıldığına detaylar şöyledir;

Ticket Restoran Kartı: Bu tür genellikle kupon şeklinde bazen de kart şeklinde verilir. Kupon olarak sunulan türler sadece bir kerelik kullanım içindir. Kupon tek alışverişte kullanılmalıdır. Kuponlar kullanılamaz veya iki ayrı satın alma arasında bölünemez. Bu biletler yemek ve yemek alışverişi sırasında kullanılabilir. Satın almada %8 KDV Uygulanır.

Ticket Car Yakıtınızı ödemek için kullanmanız için uygundur.

Ticket Compliments:  Bu tür bilet kartları, giyim ve kozmetik mağazalarında kullanmanız için yapılır. Alışverişlerde %1 KDV uygulanır.

Ticket kart nasıl kullanılır?

Ticket kartı kullanmak, kredi veya banka kartına benzer. Kartı kullanmak için aşağıdaki adımları izleyerek başvuruda bulunabilirsiniz:

Bilet kartları iş yerinize teslim edilmeye hazır. Adınız ve soyadınız bilgileriniz kartın üzerindedir.

Bilet kartınızı kullanmaya yeni başlıyorsanız, şirketinizin kartınızda para olduğundan emin olmalısınız.

İşletmenizin kartınızda para olup olmadığını görmek için Ticket Edenred mobil uygulamasını kullanabilirsiniz.

Bilet kartınıza parayı yatırdıktan sonra, kayıt olduğunuz restorana alışverişe gidebilirsiniz.

Kartınızı kullanırken, siz bir PIN belirtmediğiniz sürece PIN istenmez. Bu, kartın kaybolması durumunda içindeki paranın kolayca harcanabileceği anlamına gelir. Bunun olmasını istemiyorsanız, kartınız için yalnızca 4 haneli bir PIN kodu oluşturabilirsiniz.

Ticket kart kullanma yerleri

Ticket kartları, Türkiye genelinde aktif olarak kullanılabilen yemek kartlarıdır. Kart, yemek dışında farklı alanlarda da kullanılabilir. Her sektör farklı bir kart türü kullanır.

Kartlar, türüne göre benzin istasyonlarında, marketlerde veya restoranlarda kullanılabilir. Bunun yanı sıra mağaza ve kozmetik bölümünde kullanılan kart çeşitleri de bulunmaktadır. İşletmenizin size sunduğu kartların türüne göre doğru departmanı bulabilir ve satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Kart, "Ticket MyEdenred" sembolüne sahip tüm işletmeler için geçerlidir. Para ile aynı değerde olan kart bakiyeniz kadar ödeme yapabilirsiniz.

Kartın uygulamasının basit bir arayüzü var. Bu arayüzü kullanarak biletinizin kullanabileceği alanlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ticket kart bakiye sorgusu nasıl yapılır?

Çalışanlar, kart bakiyelerini görmek için çevrimiçi işlem yapabilir. Ticket kartı  kabul eden yerlerin bilgilerine internet üzerinden de ulaşılabilir. Kartınızı bir yerde kullandığınızda ne kadar bakiye kaldığını görmek isterseniz aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz:

MyEdenred mobil uygulamasını kullanarak her ay başında kalan miktara ulaşabilirsiniz. MyEdenred mobil uygulamasını telefonunuzun yazılımına uygun mağazadan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra kısa bir üyelik formu sağlamanız istenecektir.

MyEdenred web sitesini kullanarak da bakiyenizi kontrol edebilirsiniz. Google arama motoruna MyEdenred yazarak ilgili ana sayfaya ulaşabilir ve istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bakiyenizin son durumunu, yaptığınız alışveriş fişinin alt kısmından kontrol edebilirsiniz.

Ticket kart geçerli olan yerler

Onur Market

Rammar

Kim Market

Migros

Happy Center

CarrufourSA

İnternetten Ticket restoran bilgisine ulaşma 

İnternet üzerinden Ticket kart geçerli bir restorana gitmek isteyenler biletleme sitesine giriş yapabilirler. Kartın nerede kabul edildiğine ilişkin ayrıntılar web sitesinde mevcuttur. Aşağıdaki mağazaları kullanarak kart uygulamalarını da indirebilirsiniz:

iOS mağazası

android mağazası

Bahsi geçen mağazalardan ücretsiz olarak indirebileceğiniz Myedenred uygulaması sayesinde üyelik pazaryeri ve işyerine erişebilirsiniz. Uygulama üzerinden giriş yapmak için bir QR kodu kullanabilir veya temassız satın alımlar için NFC tabanlı bir EdenredPay işlemi seçebilirsiniz.

Uygulamanın size sunduğu avantajlar bunlarla sınırlı değil. Uygulama, sizin için yaptığı yeniliklerin güncelleme bildirimlerini sağlar. Ayrıca yeni eklenen restoranların adları ve bu restoranların adres bilgileri de uygulama üzerinden bildirim olarak size iletilecektir.

Ticket kart ticket kart bakiye sorgulama ticket kart anlaşmalı yerler