Ticket kart nedir? Ticket kart bakiye sorgulama nasıl yapılır? Ticket kart nakit çevirme nasıl yapılır?

TAKİP ET

Ticket kartlar yemek kartı olarak da kullanılmaktadır. Bu kartlara 'sanal para' tanımlaması yapılabilmektedir. Restoranlardan marketlere, kafelerden küçük işletmelere kadar çok fazla alternatife sahip olan ticket kartlar birçok kişi tarafından merak ediliyor. Ticket Kart Nedir? Ticket Kart Nasıl Kullanılır? Ticket Kart Nakite Çevirme Nasıl Yapılır? gibi pek çok soru araştırılıyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

Son zamanlarda herkesin kurtarıcısı olan kartlar insanlar tarafından merak ediliyor. Birbirinden farklı alanlarda avantaj sağlayan ticket kartlarda bunlardan birisidir. Ticket Kart Nedir? Ticket Kart Nasıl Kullanılır? Ticket Kart Nakite Çevirme Nasıl Yapılır? gibi pek çok soru araştırılıyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Ticket Kart Nedir? Ticket Kart Nasıl Kullanılır?

Birçok alanda avantaj sağlayan ticket kartlar anlaşması bulunan alanlarda kullanılabilmektedir. Süpermarketlerden fast food zincirlerine kadar sayısız işletmede geçerli olan kartlar, içinde bulunan bakiye tutarı kadar harcamanıza olanak tanır.

Bakiye tutarını öğrenmek için Play Store veya App Store uygulamalarını kullanabilirsiniz. Ayrıca yapılan harcamanın ardından verilen müşteri nüshasında da kalan bakiye tutarı görülmektedir.

Çalışanlarına işletmeler tarafından verilen ve her ay düzenli olarak yükleme yapılan ticket kart içerisindeki bakiye nakit paraya da dönüştürülebilir.

Ticket Kart Nakite Çevirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Acil durumlarda nakit ihtiyacını karşılayan ticket kartlarda nakit çevirme işlemi için güvenilir işletmeler kullanılmalıdır. Ticket kart bakiyesini nakde çevirmek isteyen kişiler şu yöntemleri kullanabilir;

Anlaşmalı Restoranlar

Anlaşması bulunan restoranlara giderek 2022 yılı için belirlenen komisyon kesintisi uygulanarak mevcut bakiye nakde çevrilebilir. Bu işlemi yapmadan önce restoran yetkilisinden onay alınması gerekmektedir. Öncelikle POS cihazı üzerinden bakiye sorgulama yapılır. Belirlenen komisyon düşülerek kalan bakiye kart sahibine nakit olarak ödenir.

Marketten Alışveriş

Ticket kartlar marketlerde de geçerlidir. İçerisinde bulunan bakiye tutarı kadar harcama yapma imkanı sunan kart yakın çevrenizden kişilerin harcaması karşılığında size nakit tutar verebilir. 

Altın Alım Satımı

Ticket kartın geçerli olduğu kuyumculardan altın alınıp satılabilir. Aynı işlem döviz bürolarında da gerçekleştirilebilir. Bu aşamada avantaj sağlamak için döviz ve altın kuru yakından takip edilmelidir.

Tanıdık Esnaftan Yardım Alın

Nakit ihtiyacınızın karşılanması için tanıdık esnaftan yardım alabilirsiniz. Ticket kart bakiyeleri banka gibi kurumsal adreslerde bozdurulamaz.

Ticket kart bakiyesini nakde çeviren diğer yerler şu şekildedir;

Akaryakıt İstasyonları, 

Büfeler, 

Ulaşım Hizmeti Veren Yerler, 

Gıda Marketleri, 

Giyim Mağazaları, 

Konaklama Ve Yiyecek Hizmeti Sunan Restoranlar.

Ticket Kart Bozdurma Komisyon Oranları Nedir?

Belirli bir rakam olmayan bu oran işletme kuralları veya yapılacak pazarlık komisyon oranı doğrultusunda değişmektedir. Genellikle %15 ile %30 arasında bir komisyon uygulanmaktadır. Komisyon oranı düştükçe elde edilecek nakit miktarı artacaktır. 

Ticket kart bakiyesi 500 TL olan birisi %15 komisyonla 75 TL

%30 komisyonla 150 TL ödeyerek kalan tutarı nakit olarak alabilir.

Nakit ihtiyacınız için tanıdıkları kullanmak avantaj sağlayacaktır. Eğer acil değilse tanıdığınız kişinin market harcamaları karşılığında ücreti size ödemeleri komisyon kesilmemesini sağlayacaktır.

Ticket Kart Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

ATM üzerinden bakiye sorgulaması yapılmayan ticket kartların sorgulama işlemi için;

Kullanılan kartın resmi web sayfası üzerinden

Kullanılan kartın mobil uygulaması üzerinden yardım alınabilir.

Mevcut bakiye, harcama geçmişi ve yeni yüklemeler hakkında bilgi alınmasını sağlayan yöntemlerle nakit ihtiyaç planlaması güncel olarak yapılabilir. Play Store veya App Store üzerinden indirme işlemi gerçekleştirdikten sonra sırasıyla;

Ana sayfa üzerinden kayıt yapılır.

Kullanıcı adı belirlenir ve iletişim bilgileri girilir.

Cep telefonuna gelecek şifreyle doğrulama yapılır ve üyelik işlemleri tamamlanır.

Ticket kart bakiye sorgulama işlemi ilgili kartın müşteri hizmetleri aranarak da tamamlanabilir. Arama, sisteme kayıtlı cep telefonuyla yapılırsa hizmet süresi kısalacaktır.

Ticket Kart Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Teknoloji ile birçok yenilikte beraberinde gelmektedir. Yeni nesil ödeme teknolojileri arasında yer almaya hazırlanan ticket kartlar, gelişen teknolojilerle altyapılarını güncellemektedir. Alışverişlerinizde hız, güvenlik ve hijyen sağlayan kart özellikleri, tüketicilere yeni ve keyifli deneyimler yaşamasını sunar.

İlgili kartın mobil uygulaması indirilerek;

Bakiye sorgulama

Kampanya takibi

İndirimli alışveriş ve yemek

Temassız ödeme

Yakın çevredeki adresleri görme işlemi yapılırken

Kart taşıma ya da

Kart kaybetme derdine son verilebilir.

İlgili kartın web sitesi üzerinden;

Bakiye bilgisi sorgulama

Hesap hareketleri takibi

İndirim ve kampanyalar hakkında bilgilendirmenin yanı sıra

Dönemsel, çeşitli nakit avantajlar yakalanabilir.

Kart uygulamaları sayesinde sunulan indirim seçenekleri ve avantajlı fırsatlarla daha fazla yemek ve harcama daha uygun maliyetlerle ödenebilir.

Ticket Kartlarda Temassız Ödeme Seçeneği Var mı?

Ticket kartlar QR kodlu ödeme seçeneği ile kullanıcılara kart olmadan da alışveriş yapma imkânı sunar. Son zamanlarda özellikle dikkat ettiğimiz hijyen kuralları açısından da bu yöntem son derece önemlidir.

Teknoloji ile birlikte gelişen ticket kartlar pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Abone olan kurum ve kuruluşlarda geçerli olan kartlarla yemekten kuru temizlemeye, eğlenceden internet aboneliğine kadar çok çeşitli sektörlerde hizmet alımı yapılabilir.

Hesabına giriş yapan kişisel kullanıcılar bakiye sorgularken, şirketler güncel avantajları takip edebilir. Restoran, kafe ve marketler ise;

Fatura ve ödeme takibi

Ek POS cihaz talebi

Ödeme günleri planı

Komisyon fatura bilgileri veya

Bilgi güncelleme işlemlerini online olarak tamamlayabilirler.

Kartın kaybolması durumunda ise kullanıcılar hem online hem de çağrı merkezi üzerinden bildirim yapabilirler. 

Ticket Kartla Neler Alınabilir?

Ticket kartları yemek için değil de alışveriş için kullanmak isteyen kişiler için belirlenmiş kurallar işletmelere farklılık gösterebilir. Gıda ürünlerinde KDV %8 veya %18’dir. Bu oranlar dışında vergilendirilmiş ürünlerin ödemesi ticket kartlarla yapılamaz. Harcama yapmadan önce mağaza yetkilisinden onay almak gereklidir.

Anlaşması bulunan restoranlarda hesap ödemesi ticket kartla yapılabilir. Kalabalık bir grupla yemek yedikten sonra ödeme tek kartla yapılarak kişi başına düşen hesap nakit olarak toplanabilir. Bu işlem sayesinde mevcut nakit ihtiyacı komisyonsuz olarak karşılanmış olur.

Ticket Kart Geçen Üye İşyerleri Listesi

Kullanımı giderek artan ticket kartların hangi işyerlerinde geçerli olduğu merak edilmektedir. İşletmeler için vergi avantajı, kullanıcılar için temassız ödeme ve üye işyerleri için yeni müşteri anlamına gelen ticket kartlar birçok açıdan avantaj sağlamaktadır.

Bu kartlar birçok firma ile anlaşalı olarak harcama yapmanıza olanak sağlar. Maaş harici yemek ödeneğinin yattığı ticket kartlar arasında en sık kullanılanlar; Ticket Restoran, Multinet, Sodexo, Setcard, Metropol Kart, Paye Kart ve İstanbul Kart yer almaktadır.

ticket kart ticket kart bakiye sorgulama ticket kart nakit çevirme ticket kart anlaşmalı yerler