Tik Tok takip engeli kaldırma ve kullanıcının yapması gerekenler

TAKİP ET

Son zamanlarda adından sıklıkla duyuran sosyal medya uygulaması Tik Tok kullanımı epeyce artış göstermektedir. Tik Tok üzerinden takip engellerinin olmasıyla kullanıcılar engel kaldırma işlemlerini araştırmaya başladı. Tik Tok engel kaldırma hakkında detaylar haberimizde

Reklam
Reklam

Tik Tok uygulaması özellikle genç yaş grubunun sıkça kullandığı sosyal medya uygulamasından oldu. 60 saniyeye kadar video çekilen ve canlı yayınların yapıldığı uygulamanın eski adı Musical.ly olarak bilinmekteydi. Tik Tok da son zamanlarda çoğalan engel durumları nasıl kalkar sorusu ise sıklıkla sorulmaya başlandı.
Tik Tok takip engeli nasıl kalkar?
 iOS, Android ve Windows işletim sistemleri tarafından geliştirilmiş sürümleri bulunmaktadır. TikTok, uygulamasında hesap açabilmek için 13 yaşından büyük olmanız gerekmektedir. 13 yaşından büyük ancak 18 yaşından küçükseniz velinizin uygulamayı kullanmanıza izin verdiğine dair bir formu onaylamanız gerekmektedir. Kullanıcıların sosyalleşmesine, çektikleri videolar ve canlı yayınlar ile özgüvenlerini kazanmalarına yardımcı olan Tik Tok’un bir avantajı daha bulunmaktadır.
Tik Tok da takip etmek sınırı vardır. Eğer bu sınırı aşarsanız uygulama tarafından engel yemiş olursunuz. Uygulama tarafından engellenmemek için kurallara ve sınırlara uyulması gerekmektedir.
Tik Tok çok hızlı takip ediyorsun hatası
Uygulama üzerinden tanınmak ve takipçi sayısının arttırılmasının en büyük seçeneği takip etmektir. Tik Tok üzerinden çok fazla vakit harcıyorsanız ve etkileşiminiz varsa bu durumlarda bot uygulaması devreye girmektedir. Tik Tok önlem amaçlı erişimi kapatmaktadır. Bu durum yaşandığında ise çok hızlı takip ediyorsun hatası verilmektedir. Bu sorunun yaşanmaması için şu önlemler alınmaktadır;

Öncelikle, TikTok tarafından bot olarak algılanmamak için 1 dakikada en fazla 10 kullanıcıya takip isteği atmalısınız. Eğer bu sayıyı aşarsanız TikTok algoritması tarafından hesabınıza erişim engeli getirilecektir.

Bir diğer önlem ise; birbirine benzeyen yorumları çok fazla yapmamaktır. Çok fazla benzer yorum yapıyorsanız eğer hem yorum yapmanız hem de takip etmeniz TikTok tarafından engellenecektir. Bu işlemleri 1 dakika içinde sık tekrar etmemeye çalışınız.

Canlı yayınlar esnasında size yorum yapan her hesaba takip isteği atmanız da engellenmenize sebep olacaktır. 

Hesabınızdaki tüm bilgileri doğru ve eksiksiz girdiğinizden emin olun. TikTok, profil fotoğrafı bulunmayan ve az takipçiye sahip olan hesapları bot olarak algılayacaktır. Bu durumu yaşamak istemiyorsanız bilgilerinizi tamamlayınız. Tik Tok takip limiti
Sosyal medya uygulaması olan Tik Tok da bot uyarısı ve engel almamak için öncelikle takip ettiğiniz kişiler arasında 10-15 saniye olması gerekmektedir. Tik Tok da günlük takip etme limiti ise 200 ile sınırlandırılmıştır. Eğer bu kurallara uymadan devam ederseniz uygulama tarafından yaptırımlar uygulanmaktadır.

Uygulama açıldıktan sonra toplamda 15 kişi takip edilebilir. 

Saatlik olarak güvenli bir biçimde takip etme limiti 25’tir. 

Ceza aldığınız takdirde limitleriniz düşer.

Hesabınızı yeni açtıysanız günlük 140 kişiyi takip edebilirsiniz.Tik Tok takip engeli kaldırma yöntemi
Takip hatası alan hesaplar bir süreliğine askıya alınmaktadır. Bu durum paylaştığınız videoların keşfete düşmesini ve etkileşimin azalmasına neden olacaktır. Tik Tok takip engeli kaldırma işlemi ise genellikle kısa süreli olduğunda 1-2 saat içerisinde geçmektedir. Ancak uzun süreli bir durum söz konusuysa şunlar yapılmalıdır;

Profilinizin sağ üst köşesinde yer alan üç nokta şeklindeki sembole dokunarak gizlilik ve ayarlar sayfasına giriniz.

Bu sayfada bulunan sorun bildir seçeneğine erişim sağlayınız. 

Yorum ve yardım adlı bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Bu aşamada teklif seçeneğine tıklayınız.

Karşınıza gelen sayfada “bu sorun hala çözülmedi” seçeneğine tıklayınız

Sorun bildir sayfası ile karşılaşacaksınız. Son olarak sonunuzun ne olduğunu yazınız. TikTok gerekli incelemelerden sonra hesabınıza erişime izin verecektir. 

Eğer bunlar çözüm olmadıysa ve aldığınız engel sonucu hesabınız askıya alındıysa, feedback@tiktok.com adresine mail atarak erişim engelinizin kalkmasını isteyebilirsiniz. 

tiktok tiktok takip engel tiktok engel kaldırma