TikTok fenomeni limonlu kahve gerçekten kilo verdiriyor mu?

TAKİP ET

TikTok kilo vermenin hızlı ve kolay bir yolunu mu keşfetti? TikTok fenomeni limonlu kahve gerçekten kilo verdiriyor mu? İşte limonlu kahve ile ilgili merak edilenler…

Reklam
Reklam

Kiloları eriten sihirli bir iksir mi? Herkes bir tane ister, değil mi? TikTok'taki koltuk sağlık uzmanları sayesinde şu anda ortalıkta dolaşan lanse edilmiş bir mucize karışımı var.

Bir fincan kahveye limon suyu eklemek, kilo verme çaresi olarak sızıyor. Tek yapmanız gereken karışımı yudumlamak ve istenmeyen kiloların nasıl yok olduğunu izlemek!

Konsept, sosyal medya platformunda oldukça ses getiriyor… Ve sadece kahve fincanındaki kafeinden değil. Diyet ilacının videoları on milyonlarca (ve artmaya devam eden) görüntüleme aldı.

Peki zayıflamanın sırrı kahveye limon eklemek mi? Kayıtlı diyetisyen Beth Czerwony, RD'den öğrenelim.
 

Limonlu kahve nedir?


Bu içeceğin basit tanımı - limonlu kahve - içerik listesi olarak da işlev görür. En yaygın karışım, standart bir fincan sade kahveye sıkılmış yarım limonun suyu gibi görünüyor.

Tadı biraz yetersiz kalıyor, bu da yerel kafelerdeki menü panolarında neden dumanı tüten bir fincan “limonlu kahve”nin yer almadığını açıklayabilir.

Kıvrılmış sütün içine girmedikçe, bir latte'ye limon suyu eklemeyi de denemeyin. (Blech!)

Bununla birlikte, şekerli buzlu kahvenin bazı kültürlerde limonla mutfak bağlantısı vardır. Örneğin, mazagran adlı bir içecek neredeyse iki yüzyıl önce Cezayir'de ortaya çıktı ve Portekiz'de popülerliğini koruyor.
 

Kilo verme iddiaları doğru mu?


Bunun yanıtı kolay: Hayır. Czerwony, limonların özel yağ yakma özelliklerine sahip olmadığını açıklıyor. Meyvenin büzülmesine neden olan suyunun sıkılması, daha küçük bir kot pantolon giymenize yardımcı olmaz.

Czerwony, "Bu eylem mekanizması orada değil" diyor. "Limon suyunda yağ yakacak hiçbir şey veya bunun gerçekleşmesi için kimyasal bir bağlantı yok. Bunu söylediğim için üzgünüm, bu o kadar kolay değil.”

Peki, bu kahvede limonlu zayıflama tüyosu nasıl ortaya çıktı? Büyük olasılıkla benzer sudaki limon iddialarından kaynaklanmaktadır.

Limon dilimi ile bir bardak H2O içmek genellikle kilo vermek için yararlı bir yol olarak gösterilir. Yine de limonların sahip olduğu mistik özelliklerden dolayı değil. Daha çok, midenizi kalorisiz dolduran suyun bir ürünüdür.

Czerwony, "Su sizi daha tok tutar, bu da yemek yeme isteği uyandıran açlık belirtilerini bastırmaya yarar" diye açıklıyor.

Kahve, benzer bir iştah bastırıcı fayda sağlarken, aynı zamanda bir miktar kafein ile metabolizmanızı hızlandırır. Ancak Czerwony, sağlıklı beslenme planlarının limonlu ya da limonsuz kahve üzerine inşa edilmediğini söylüyor.
 

Kahveye limon eklemenin faydaları var mı?


Limonların bazı güzel besin nitelikleri vardır. Birçok narenciye gibi limon da katı bir C vitamini kaynağı görevi görür. Limondaki sitrik asit ayrıca sindirime yardımcı olabilir ve böbrek taşı olasılığını azaltabilir. Ayrıca, limonlar tat cephesinde belirli bir zing sunar.

Czerwony, "Limonlar mükemmel derecede iyi bir meyvedir" diyor. “Kilo kaybı söz konusu olduğunda sadece sihir değiller.”
 

Kahveye limon eklemenin riskleri


Limon suyu , özellikle asit reflü öykünüz varsa, yüksek sitrik asit seviyeleri nedeniyle bazen mide ekşimesine neden olabilir. Bu asit, zamanla ve yeterince yüksek hacimlerde diş minesi üzerinde de pürüzlü olabilir.
Ama java'ya limon eklemenin en büyük riski nedir? Czerwony, “Muhtemelen iyi bir fincan kahveyi mahvedeceksiniz” diyor.
 

Peki limonlu kahve denemeye değer mi?


Czerwony, insanların her zaman ölçekteki sayı söz konusu olduğunda fark yaratacak o “tek şeyi” aradıklarını söylüyor. Chia tohumları biraz dikkat çekti. Elma sirkesi ve greyfurt için aynı .

Czerwony, “Bu kilo verme heveslerinin neden popüler hale geldiğini anlıyorum” diyor. “Doğal ve mutfaklarımızda bulunan ve bazı sağlık yararları olan ürünlere dayanıyorlar. Çalışabilecekler gibi görünüyorlar.

“Ama bunlar denenmiş ve gerçek olsaydı, herkes bunları uzun süredir yapıyor ve başarılı olurdu. Gerçek şu ki, kilo verme söz konusu olduğunda hızlı bir çözüm yok.”

Daha iyi bir rakam elde etmek için kahveye limon eklemeye gelince? Czerwony, “Tavsiye edeceğim bir şey değil” diyor. “Yani, herhangi bir nedenle tadı beğenmediyseniz, bu TikTok trendinden uzak dururum.”