TikTok hesabı kullananlar dikkat! Büyük bir açık tespit edildi

TAKİP ET

Dünyanın en çok kullanılan ve para kazandıran sosyal medya platformlarından olan TikTok kullanıcıları için büyük bir güvenlik tehlikesi ortaya çıktı. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre özel hazırlanan bağlantılara tıklayan kullanıcıların hesapları ve bilgileri 3. kişilerin eline geçiyor.

Reklam
Reklam

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan TikTok zaman zaman tartışmalarında odağında oluyor. TikTok Platformu bu defa da güvenlik açığı ile gündemde. Microsoft, TikTok kullanıcıları için kötü haberi verdi. Dünya genelinde çok sayıda kullanıcısı olan platformda korsanların hazırladığı özel bir bağlantıya tıklayanların hesapları ele geçiriliyor.

Android uygulaması kullananlar tehlikede

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Microsoft, bugün yaptığı Bir açıklamada TikTok platformunu kullanan Android kullanıcıları için uyarılarda bulundu. Android üzerinden TikTok uygulamasını kullanan kullanıcıların hesapları korsanların hedefinde. Microsoft’tan yapılan açıklamaya göre Korsanlar uygulamadaki bir açıyı kullanarak kullanıcılara bağlantı gönderiyor ve bağlantıya tıklayın onların hesap bilgileri üçüncü şahısların hediye geçiyor o.

Güvenlik açığı için önlem alındı

Microsoft tarafından tespit edilen bu güvenlik açığı TikTok’a da bildirildi. Gelen son bilgilere göre TikTok yönetimi uygulamadaki güvenlik açığını ortadan kaldırdı.