TikTok'ta ölüm yemeği modasına uzmanlardan 'sakın yemeyin' uyarısı!

TAKİP ET

Son zamanların en çok konuşulan platformlarının başında gelen TikTok'ta kullanıcıların paylaştığı 'meydan okuma' videolarına bir yenisi daha eklendi. Uzmanlar, moda olan 'ilaçlı tavuk' akımına karşı ölüm yemeği değerlendirmesini yaptı ve 'sakın yemeyin' uyarısında bulundu.

Reklam
Reklam

Dünya genelinde sosyal medya paylaşımları aracılığı ile yayılan ve özellikle toplum sağlığını tehdit eden yeni akımlar da giderek artmaya başladı. Buna son örnek ise her zaman olduğu gibi yine TikTok'tan geldi.


UYKUCU TAVUK YEMEĞİ

TikTok'ta kullanıcıların başlattığı yeni akımlardan biri olan 'Uykucu Tavuk' akımı doktorları harekete geçirdi ve bunun insan sağlığı için büyük tehlike taşımasında dolayı kullanıcılar titizlikle uyarıldı. 

Kullanıcıların kendi yöntemleri ile uydurdukları tariflerin soğuk algınlığı ve gribe iyi geldiği iddia edilirken verilen tavuk tarifinin reçeteyle satılan şurupların içinde pişirildiği görüldü.


Uyku yapan şurupların kullanıldığı tavuk tarifleri için kullanıcılar akıma 'uykucu tavuk' adını verirken, bir çok videoda kişilerin tencerenin içine neredeyse bir şişe ilaç eklediği görülüyor. Özellikle aşı karşıtı olan kişilerin ve koronavirüs için reçeteyle verilen ilaçları kullanmayı reddeden kişilerin gözdesi durumunda olan bu tarifler için uzmanlar bir uyarı niteliğinde açıklama yaptılar.


Bir besinin ilaçta bekletilmesinin veya pişirilmesinin son derece tehlikeli olduğunu belirterek bunun yapılması halinde şurubun içeriğindeki su ve alkolün ısı ile birlikte buharlaştığı ve özellikle kullanılan tavuk etine de ilacın etken maddesinin büyük bir miktarda geçtiğini söylediler.


İlaçla birlikte pişirilen tavuğu tüketmenin tek seferde çok miktarda ilacın aynı anda içilmesi anlamına geldiğini belirten uzmanlar, az pişmiş tavuk etinden kaynaklanan bir besin zehirlenmesinin tüketenlerde şiddetli kusma yada ishal gibi durumlara neden olabileceğini ifade ediyorlar.

 

tiktok ölüm yemeği ilaçlı tavuk akımı