TikTok'tan Rusya kararı! Sahte haber yasağı yüzünden kendisini yasaklattı..

TAKİP ET

Rusya lideri Putin'in Ukrayna savaşı ile ilgili yalan haber yapanların tespiti halinde 15 yıla kadar hapis cezası onayının hemen ardından TikTok yeni bir karar aldı ve kendisini ülkede yasaklattı.

Reklam
Reklam

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna işgaliyle ilgili yalan haber yapan kişilere 15 yıla kadar hapis cezası kararını onayladığını duyurdu. Putin'in bu kararı sonrasında ise TikTok, Rusya'daki bazı faaliyetlerini durdurma kararı aldığını bildirdi.



TikTok, resmi twitter hesabı üzerinden söz konusu karar ilişkin yaptığı açıklamasında platformun normal şartlarda insanların trajedi içinde olduğu dönemlerde bir rahatlama kaynağı ve insani bağlantı olarak sağlanabilen yaratıcılık ile eğlence çıkışı olduğu hatırlatıldı. Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın devam ettiği şu günlerde çalışanların ve özellikle kullanıcıların güvenliğinin en yüksek öncelik olarak görüldüğünün belirtildiği açıklamada Rusya tarafından aşınan 'sahte haber' yasası kapsamında video hizmetinde canlı akış ve yeni içeriklerin bir süre askıya alınması yönünde bir karar alındığı aktarıldı. 



Uygulamada mesajlaşma hizmetinin devam edeceğinin bildirildiği açıklamanın devamında ise hizmete tam olarak ne zaman devam edileceğinin belirlenmesi için de Rusya'da gelişen koşulların değerlendirilmesinin takip edileceği ifadelerine yer verildi.

tiktok rusya rusya kararı sahte habere hapis cezası