Tırnaklarınızı gören hayran kalacak! Evde en doğal yöntemler ile tırnak bakımı

TAKİP ET

İnsanların başka bir insanda ilk dikkat ettiği bazı noktalar vardır i. Bunlardan biri de tırnaklardır. Tırnaklarınıza uygulayacağınız bu doğal yöntemler ile kendinize hayran bırakacaksınız!

Reklam
Reklam

Tırnak bakımı bazı insanlar için çok zor ve uğraştırıcı gelebiliyor. Bazıları ise tırnakları güzel gözüksün diye güzellik merkezleri ve kuaförlere onlarca para dökebiliyor! Sıkı durun, söyleyeceğimiz bu yöntemler hem doğal hem kolay hem de çok ucuz!

Tırnaklarınıza evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde harika görünümlü ve bakımlı tırnaklara sahip olabilirsiniz…

Badem yağı

Badem yağı A, B ve E vitamini bakımından zengin bir yağdır. Bu vitaminler sayesinde tırnağı besler, nemlendirir ve güçlenmesini sağlar. Badem yağını tırnak ve çevresine masaj şeklinde uygulayabilirsiniz. Düzenli yaptığınız taktirde etkisini hemen fark edeceksiniz.

E vitamini yağı

E vitamini yağı tırnaklarınızı besler onarır ve güçlenmesini sağlar,

Eczaneden E vitamini kapsülü alın ve kırarak çıkan yağı 2 hafta boyunca her gün düzenli bir şekilde tırnaklarınıza uygulayın.

Tırnaklarınıza uygularken tırnağın çevresindeki deriye masaj yapmayı da ihmal etmeyin.

Zeytin yağı

Zeytin yağı tırnağa nem açısından çok faydalıdır. Ayrıca tırnağı da besler. Zeytin yağı aynı zamanda E vitamini bakımından da oldukça zengin bir yağdır. Zeytin yağını elinizi yakmayacak derecede bir miktar ısıtın ve parmağınıza 5-10 dakika kadar masaj yaparak uygulayın.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı en güçlü antioksidan kaynaklarından biridir. Bu sayede tırnağı serbest radikallerin etkisinden korumayı başararak olumsuz durumları da engellemiş olur. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde tırnağın daha sağlıklı uzamasın katkı sağlar.

Hindistan cevizi yağını tırnak ve çevresine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.