Tiroid hormonlarında anormallik yaratıyorlar! Uzak durmanız gereken gıdalar!

TAKİP ET

Gıdaların insan sağlığı üzerinde etkisi oldukça fazla bulunuyor. Tüketim alışkanlıkları insanın sağlığını dolayısıyla yaşam kalitesine çok etkiliyor. Besin olarak tüketilen, ancak sağlığa yararlı olmayan birçok gıda var. Şeker, bu gıdaların başında gelenlerden birisi.

Reklam
Reklam

Özellikle hipotiroidiniz varsa beslenme alışkanlıklarınıza daha çok dikkat etmeniz sağlığınız açısından büyük önem taşır. Tiroid hormonlarının anormal salgılanmasına sebep olan bazı gıdalar bulunmaktadır.
Bitkisel Yağlar
Metabolik problemler açısından çok çeşitli bitkisel yağlar da risk oluşturabilmektedir. Bunların tüketimi tiroidin hormonal fonksiyonlarına engel olarak hücrelerdeki kullanımını da azaltmaktadır. Diyetisyenlerin tavsiye etttiği bitkisel yağlar; avokado yağı, Ayçiçek yağı, organik Hindistan cevizi yağı, sızma zeytinyağıdır.

Glutenli Tam Tahıllar
Bazı yüksek miktarda glüten içeren tam tahıllar bulunmaktadır. Bunlar özellikle tiroid hormonu yerine geçen ilaçların emilimini zorlaştırabilmektedir. Bağışıklık sistemi de genellikle bu proteini saldırıya uğraması gereken bir antijen olarak tanımlayabilmektedir. Tiroid komplikasyonlarına engel olmak ve desteklemek için çavdar, arpa, kavuzlu ve horasan buğdayı gibi gıdalar tüketebilirsiniz.
Şekerli Meyveler
Az miktarda tüketildiği zaman büyük problemlerle karşılaşmazsınız, ancak hipotiroide dikkat etmek için yoğun şekerli meyveler tüketmemek gerekir.
Şeker
Hipotiroidiniz varsa glikoz seviyelerinizde sık sık problem yaşayabilirsiniz. Ayrıca dikkatli olunmaması durumunda insülin direnci de oluşabilir. Hipotiroidiniz varsa metabolik fonksiyonlar değişir ve fazla kilo ile diyabete sebebiyet verebilir. Bu sebeplerden şeker de uzak durulması gereken besinlerden birisidir.
Brokoli
Turpgiller, lahana, brokoli guatrojen içeren besinlerdir. Bu maddeyse tiroid hormonunun üretilmesinde önem taşıyan besin maddesini oluşturur.