Tiryakilere kötü haber! Sigara fiyatlarına yüzde 25 zam yolda

TAKİP ET

Sigara tiryakilerine kötü haberler peş peşe geliyor. Sigara zammı bugün duyuruldu. Sigara fiyatlarına en az %25 zam yolda.

Reklam
Reklam

Türkiye'de kritik Cumhurbaşkanlığı seçimleri geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Bu kararın hemen ardından ekonomik dalgalanmalar başladı. Özellikle döviz kurlarındaki hareketlilik birçok sektörde zam haberlerini de beraberinde getirdi. Özellikle tütün ve tütün ürünlerine rekordan bekleniyor. Yani tiryakileri yıkacak haber verildi Sigara fiyatlarına Kallavi zam geliyor. Tiryakiler bu zam kararına çok üzülecek Çünkü sigara fiyatları en az %25 artacak.

Sigara fiyatlarına zam haberini Türkiye tekel bayileri Platformu başkanı Özgür Aybaş duyurdu. sosyal medya hesabından sigara zammı ile ilgili açıklama yapan Özgür Aybaş, seçim akşamı etiket güncellemelerinin başladığını bildirdi. Özellikle sosyal medyada dolaşan sigaraya 8 ile 10 TL arası zam geleceği yönündeki iddialar tiryakileri de korkuttu. Peki, Sigara fiyatlarına ne zaman zam gelecek? Sigara fiyatlarına ne kadar zam gelecek? Güncel sigara fiyatları listesi ve detaylar haberimizde…

SİGARA FİYATLARINA 10 TL BİRDEN ZAM GELİYOR

Seçim sonrası dolar ve euro kurunda başlayan dalgalanma birçok sektörde fiyat artışına sebep olmaya devam ediyor. Bu defa kötü haber sigara tiryakileri için geldi. Bir yandan marketlerde zam furyası devam ederken bir yandan da Sigara fiyatlarına zam haberi verildi. Türkiye tekel bayileri Platformu başkanı Özgür Aybaş sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak sigaraya Hafta sonuna kadar 10 TL civarında artış yapılacağını bildirdi.

KADEMELİ OLARAK YIL SONUNA KADAR UYGULANACAK

Türkiye tekel bayileri Platformu başkanı Özgür Aybaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 10 TL sigara zammının bir anda olmayacağını kademeli olarak Yıl sonuna kadar uygulanacağını açıkladı. Sigara tiryakileri ise bu kararın ardından sosyal medya üzerinden isyan etti. AK Parti hükümetine de çağrıda bulunan tiryakiler, bir an önce Sigaradan ÖTV’nin kaldırılmasını talep etti.