TKDK'dan hibe desteği geldi! TKDK başvuru şartları ve gerekli evrak listesi

TAKİP ET

TKDK vatandaşlara kredi sunmaya devam ediyor. TKDK başvuru şartları ve istebilen belgeler sıkça araştırılmaktadır. Her başvurunun kendine göre şartları var. Bu konuda vatandaşlar belgeleri düzenlemek için işlemler merak konusu oldu. TKDK başvuru şartları ve istenilen gerekli evrakların listesi haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olan TKDK vatandaşlara fırsat sunmaya devam ediyor. Tarım alanındaki tüm sektörlerin yanında olarak çalışanlara destek verilmektedir. TKDK başvuru şartları ve istenilen belge detayları...

TKDK nedir? 

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olan TKDK 4 Mayıs 2007 tarihinden itibaren başta çiftçilerimiz olmak üzere, tarım alanındaki tüm sektörlerin yanında olmak ve çoğu avantajdan onları haberdar etmek, faydalandırmak ve insanlara yarar sağlamak adına kurulmuş bir yapıdır. 

TKDK başvuru şartları

TKDK'dan %65 oranına kadar hibe desteği verilirken bu destek için şartlar gerekmektedir. Kurum tarafından başvuru şartları belirtilmesi halinde yükümlülükleri uymayan kişiler destekten yararlanamaz. Bunun yanı sıra istenilen belgelerde de eksik olduğu takdirde de destek alamazsınız. 

TKDK'dan hangi makineleri alabilirsiniz? 

Pulluk, mibzer, rotovatör, rotatifler, merdane, çizel, tırmık makinesi, römork, ilaçlama makinesi, ön ve arka yükleme makinesi, ot çayır biçme makinesi, ot toplama tırmığı, gübre serpme makinesi, sıvı gübre dağıtma tankı, katı gübre dağıtma römorku, sap parçalama makinesi, tefsiye küreği, su tankeri, elevatör, çapa makinesi, dal öğütme makinesi, budama makinesi, toprak burgu makinesi, biçme dikim eleme söküm ve hasat makineleri, makine ekipman garajı gibi aletleri hibe kapsamında kişisel olarak alabilirsiniz.

TKDK başvuru şartları nelerdir? 

Önceden belirlenen bazı illerde bu çalışmanın yapılması gerekmektedir. Öncelikle iliniz belirlenen bu belli başlı iller içerisinde değilse bundan yararlanmanız söz konusu olmayacaktır. 

En az 18 yaşını doldurmuş ve en fazla ise 65 yaşında olmanız gerekmektedir. Aksi halde bu yaş sınırından daha küçük veya 65 yaşından daha büyük iseniz bu desteğe katılamayacaksınız demektir. 

Adrese dayalı nüfus sisteminizin kırsal bir alanda olması gerekmektedir. 

ÇKS belgesi yani çiftçi kayıt belgenizin bulunması kesinlikle aranan en temel şartlardan bir tanesidir. 

En az 3 sene olacak şekilde tarım sigortanızın olması yada ÇKS sisteminde bulunmanız gerekmektedir.

TKDK başvurusu için istenen belgeler nelerdir? 

Şu an yaşamakta olduğunuz zamana dayalı olarak çiftçi kayıt belgesi yani ÇKS belgenizi yanınıza almanız gerekmektedir.

Nüfus cüzdanınıza ait fotokopinizin olması gerekmektedir. 

Noter tarafından imzalanmış olarak imza beyannamesinin de bulunması gerekmektedir. ( TKDK Başvurusu Şartları )

Ekimi yapacak olduğunuz taraya ait tapunuzun fotokopisi veya ekim yapılacak olan alan size kiralı konumsa ise bu kirayı beyan eden 7 senelik noter onaylı kira sözleşmesi

Banka hesabınıza ait olan bana hesap cüzdanı fotokopisi

 İmza ve mühürlü bir şekilde olan ekim yapılacak alana ait tapu kayıt belgesi. (Ek olarak bu belge üstünde takyidat bulunmadı yazısının da olması şarttır.)

Vergi ve SGK borcunuzun olmadığını gösteren belge

Eğer traktörünüz varsa traktörünüze ait ruhsat belgesi fotokopisi gerekmektedir.

TKDK hibe desteği TKDK başvuru şartları TKDK istenilen belgeler