TKDK hangi sektörleri destekliyor? TKDK desteği alan iller hangileri?

TAKİP ET

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yani kısaca TKDK ülkemizde faaliyet gösteren pek çok sektörde kendini gösteriyor ve her gün de kendini daha çok geliştiren bir kurumdur. Bu kurum en başta çiftçilerimize destek vermektedir. Peki TKDK hangi sektörlere destek veriyor? TKDK desteği kapsamında hangi iller var? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık ve haberimizin içeriğinde cevaplarını paylaştık. İşte detaylar..

Reklam
Reklam

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yani kısaca TKDK ülkemizde faaliyet gösteren pek çok sektörde kendini gösteriyor ve her gün de kendini daha çok geliştiren bir kurumdur. Bu kurum en başta çiftçilerimize destek vermektedir. Hem tarımı hem de bütün kırsal alanda yapılan işlemlerinde çiftçilrimize gereken her türlü hibe desteğini ve yardm sağlamaktadır. Ayrıca Tarım e Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, belli şartların ve koşulların gerçekleşmesi halinde de yeni projelere imzasını atmaktan da geri kalmamaktadır. Peki TKDK hangi sektörlere destek veriyor? TKDK desteği kapsamında hangi iller var? sorularının cevaplarını sizler için araştırdık ve haberimizin içeriğinde cevaplarını paylaştık. İşte detaylar..
Hayatımızın en önemli sektörlerinin başında gelen üretim sektörü içinde hizmet veren çiftçilerimizin her zaman yanlarında olmaya ve kendilerini sektör içinde çok daha fazla geliştirmeleri için yeni işbirlikleri sağlayarak çiftçilerimize son model olan en iyi ekipmanları hibe yolu ile ve pek çok fırsatı da en iyi şekilde sunmaya çalışmaktadır.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu nedir?
Hayvansal alanların yenilenmesinden ekipman alımına kadar ve hatta traktör alımına kadar her koşulda çiftçilerimizin yanında olmaya özen gösteren TKDK, çiftçilerimize almış oldukları her bir malzemede  ya da hayvancılık işlerinde en iyi hizmetleri sunmakta ve çiftçilerimizin tamamen yanında olmaya dayanan bir profil çizmektedir. 
Yapmış oldukları hibe yardımları ile de kurulduğu günden bugüne kadar pek çok ses getiren bu kurum her şeyin en iyisini çiftçi kardeşlerimize sağlamak için de kendini her gün daha da çok geliştirmektedir ve çiftçilik için en uygun olan yerlerde en uygun olan malzemeler ile halkın üretim sınıfında çok büyük bir öneme ve yere sahip olan çiftçiler adına bizzat mücadele etmektedir.

TKDK desteğinde hangi sektörler yer alıyor?
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 'nun dstek verdiği çok fazla iş sektörü bulunuyor. Pek çok alanda çiftçilerimizin yaptıkları işlere yatırım yapmaktadır. Destek verdiği sektörlri birbirlerinden ayrı tutan ve her birine ayrı ayrı yardı yapan kurum, hem illere hem de sektörlere göre de vediği destekleri farklılaştırmaktadır. Farklı sınıflar halinde ayırmış olduklaı sektörler ise şu şekilde sıralanmaktadır;
* Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklara yaptıkları yatırımlar
* Tarım ve balıkçılık ile ilgili olan ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili yatırımlar
* Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik olarak iş geliştirme ve benzeri şekilde bazı sınıflandırmalar yer almaktadır.
Her bir sınıfa ve bu sınıflar içinde yer alan her bir gruba farklı farklı yardım ile hibe desteği sağlanmaktadır. Her grubun şartları ile gereklilikleri de farklı olduğu için o gruba yatırım yapılacak olan miktar ya da hi be oranları da farklı olmaktadır. 
TKDK 'nın hangi sektörlere destek verdiği ayrıntılı olarak incelemeye alındığında ise;
1. Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklara karşı yaptıkları yatırımlar; burada et, süt ve yumurta gibi temel hayvansal gıdalar ile ilgili yapılmakta olan yatıımlarile hibeler yer almaktadır. Mesela, 
* Süt üretimi yapan tarımsal işletmelere yapılacak yatırımlar
* Kırmızı et üretimi yapan tarımsal işletmelere yapılacak yatırımlar
* Kanatlı et üretimi yapan tarımsal işletmelere yapılacak yardımlar
* Yumurta üretimi yapan tarımsal işletmelere yapılacak yatırımlar 
2. Tarım ile balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ile pazarlanması için yapılan yatırımlar; burada ise daha çok 1. kısımdan elde edilmiş olan ürünlerin hem işlenmesi hem de pazarlanması ile ilgili olarak tarıma dayalı olan işletmelere yaplacak yardımlar yer almaktadır. Bu yardımlar ise şu şekilde sıralanabilir;
* Süt ile üretimi yapılan süt ürünlerinin pazarlanması ve işlenmesi
* Kırmızı et ile üretimi yapılan et ürünlerinin pazarlanması ve işlenmesi
* Kanatlı et üretimi yapılan ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması
* Meyve ile sebzelerin hem işlenmesi hem de pazarlanması
3. Çiftçilik faaliyetlerinin hem çeşitlendirilmesi hem de geliştirilmesine yönelik olarak iş geliştirme;doğal yollardan elde edilen bütün imkanlar bu kısımda yer almaktadır. Üretimi yapılan ürünlerin çeşitlendirilmesi ile daha da fazla geliştirilmesi için en ince detayına kadar gelişim aşamaları bu kısımda yer alıor. Mesela;
* Bitkisel üretim çeşitlerinin artırılması ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ile paketlenmesi
* Arıcılık ile arı ürünlerinin üretimini fazlalaştırmak ve çeşitlendirmek, işlemek ve paketlemek
* Zanaatkarlık ile yöresel ürünler
* Kırsal turizm ile rekreasyonel faaliyetler
* Su ürünleri yetiştiriciliği
* Makine park yerleri
* Yenilenebilir enerji kaynakları 

Tarım ve Kırsal Kalknmayı Destekleme Kurumu kimler içindir?
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, öncelikle çiftçilerimiz olmak üzere tarımsal olan her bir faaliyetin arkasında durmaktadır ve en iyi olanı sağlamak için de en fazla çiftçilerimize hizmet verren bir kurumdur. Üretim sektöründe en başta yer aan çiftçilere çok daha fazla önem vermekte ve neredeyse bütün ülkeye de hizmek sunmaktadır. Günümüzde her şeyin en doğal olanını aramak ve almak çok önemşi bir yer edinmişken tarım işi ile ilgilenenlerin de bu işi hakkı ile yapmaları ve bu yüzden de en iyi imkanlara sahip olmaları için bütün vatandaşlarımıza yarar sağlamaktadır.

TKDK hangi illere detsek veriyor?
TKDK tarafından destek alan iller;uygulama dönemi içinde yer alan iller ve uygulama döneminde olan iller olarak kendi içinde grulandrılmaktadır. 
1. Uygulama dönemi içinde yer alan iller arasında Çorum, Balıkesir, Afyon, Amasya, Erzurum, Hatay, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Kars, Isparta, Malatya, Ordu, Konya, Şanlıurfa, Sivas, Samsun, Trabzon, Tokat, Van ile Yozgat yer almaktadır.
2. Uygulama döneminde olan iller arasında ise  Çanakkale, Erzincan, Giresun, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Karaman, Mardin, Ardahan, Ağrı, Aksaray, Ankara, Burdur, Bursa, Aydın, Çankırı, Denizli, Manisa, Mersin, Nevşehir, Uşak ile Muş yer almaktadır.
 

TKDK nedir? TKDK hangi illere destek veriyor? TKDK hangi sektörlere destek veriyor? TKDK hibe destek çiftçi