TKDK hibe desteği nedir? Hibe desteği verilen alanlar nelerdir?

TAKİP ET

TKDK kalkınma amaçlı birçok tarım ve hayvancılık projelerine destek sağlamaktadır. TKDK hibe desteğinin ne olduğu araştırılmaktadır. TKDK hibe desteği nedir? Vatandaşlar, hibe desteğinin hangi alanlara da sağlandığını araştırmaktadır. Hibe desteği verilen alanlar nelerdir? Bu haberimizde TKDK hibe desteğine ilişkin detayları sizler için derledik. İşte TKDK hibe desteği koşulları ve detayları...

Reklam
Reklam

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 4 Mayıs 2007 tarihl ve 5648 sayılı kanunla oluşturulmuş bir kurumdur.  Bu kurumun amacı; Ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde belirlenen ilke ve hedeflere uygun olarak, AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynaklar da dahil olmak üzere kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına ilişkin faaliyetlerde bulunur, özel bütçeli bir kamu kuruluşu olarak hareket eder. TKDK ne kadar geri ödemesiz kredi veriyor?

TKDK hibe desteği

2.000.000 TL yaş meyve ve sebzelerin ayıklanması ve  depolanması için yapılan yatırımlar için 

2.000.000 TL tohumların işlenmesi, paketlenmesi ve ardından depolanması için

  1.500.000 TL Bitkisel ürünlerin depolanması, işlenmesi ve paketlenmesi için yapılacak tesisler için

Büyükbaş ya da küçükbaş gibi   tüm hayvanlar veya kümes hayvanları paketleme ve depolaması için 2.000.000 TL 

Öncelik alabalık; Somon gibi açık alan yetiştiricilik yatırımları için 2.000.000 TL 

Seralarını yenilenebilir enerji ile kurmaları halinde 2.000.000 TL 

Açık alanda kurulacak rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir santral kurarken 2.000.000 TL 

Çelik silo desteği 1.500, 00 TL

  Soğuk hava 1.500.000 TL

Depolar için  2.000.000 TL

Sığır yetiştiriciliği desteği 1.500.000 TL 

Koyun ve keçi yetiştiriciliği desteği 1.000.000 TL 

Kültür mantarı yetiştiriciliği desteği 1.000.000 TL 

Yatırımlar çiftçi uygulamalarının iyileştirilmesine yönelik altyapıda 500.000 TL 

Eski esnafın canlandırılması için yapılan yatırımlara  destek 500.000 TL

  Bilişim sistemleri konusunda eğitim uygulamalarına destek 500.000 TL

TKDK hayvan alım hibe desteği ne kadar?

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan alımlarında tamamen hibe desteği verilmemektedir.Ancak proje dahilinde alınması planlanan büyükbaş besiciliği için %30 ,büyükbaş süt sığırcılığı için %40 ve küçükbaş hayvancılık için %60 oranında destek sunulmaktadır. 

TKDK desteğinden kimler yararlanabilir?

Kamu tüzel kişilerine ek olarak, ulusal mevzuat tarafından tanınan gerçek ve tüzel kişiler IPARD kapsamında TKDK yardımına başvurabilir.   Sağlanması gereken şartlar aşağıdaki gibidir; 

 Başvuru sahibi, başvuru sırasında 65 yaşından büyük olmamalıdır.   Mesleki eğitim veya yeterlilik gereklidir: Başvuru sahibinin kendisi, gerçek kişi ise, tüzel kişi ise, sürekli çalışanı;  Proje başvurusunun yapıldığı meslekî ve teknik lise diploması veya önlisans diploması, üniversite diploması, yüksek lisans derecesi, alanında eğitim içeren araştırma doktorası aranır.  ulusal vergi sistemine kayıtlı olmalıdır.  SGK vergi ve prim borcu olmamalıdır.

TKDK desteğinden kimler yararlanamamaktadır?

İflas  veya tasfiye halinde olan ve  işleri  kayyum veya adliye kayyumuna  emanet edilen vatandaşlar,  Mesleki faaliyeti ile ilgili bir suçtan hüküm giyenler,  Sosyal güvenlikle ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeyenler, vergi ödemesi, dolandırıcılık, hırsızlık, hileli  iflas, güveni kötüye kullanma, sahtecilik, zimmete para geçirme veya irtikap gibi suçlardan hüküm giyen  kişi, Proje uygulaması sırasında veya sonrasında TKDK tarafından kara listeye alınan  kişi, Karşıtlık kapsamındaki suçlardan  kişi Terör Suçluları,  Başvuru yaparken yalan beyanda bulunanlar veya bu bilgileri veremeyenler TKDK desteğinden yararlanamamaktadır.

TKDK hibe desteği TKDK hibe desteği şartları IPARD destek