TKDK hibe hayvan kredisi nasıl alınır? TKDK hibe hayvan kredisi başvurusu nasıl yapılmaktadır?

TAKİP ET

Hayvan kredisi almak isteyen kişiler nasıl alacaklarını araştırıyor. Özellikle son günlerin en fazla merak edilen konuları arasında yer alan hayvan kredisi birçok kişinin dikkatini çekiyor. Hayvan kredisi alarak, hayvancılık yapıp para kazanmak isteyen vatandaşların merak ettikleri bu konu hakkında detaylı bilgi almak için internette araştırma yapıyor. Peki, TKDK hibe hayvan kredisi nasıl alınır? TKDK hibe hayvan kredisi başvurusu nasıl yapılmaktadır? işte yanıtı...

Reklam
Reklam

2020 yılı içerisinde hem küçükbaş, hem de büyükbaş hayvancılık yapmak isteyen kişiler hibe hayvan kredisini araştırmaya başladı. Ekonomiye de direkt olarak fayda sağlayan bu kredi, vatandaşların dikkatini çekiyor. Kendi yetiştirdiği hayvanlardan elde ettiği süt ve etin kendi vatandaşlarına uygun fiyatlarla vermesinin yanı sıra, fazlasını ithal etmesi ekonomiye canlılık kazandırma açısından faydalıdır. Bu yüzden hibe hayvan kredisi almak isteyen kişiler, devlet teşvikli bankalara müracaat edebilirler ve faizsiz bir şekilde bu krediyi alarak, kendi işlerini kurabilirler. Peki, TKDK hibe hayvan kredisi nasıl alınır? TKDK hibe hayvan kredisi başvurusu nasıl yapılmaktadır? TKDK hibe hayvan kredisi almanız için bulunmanız gereken teşvik bölgeleri nerelerdir? İşte yanıtı…

 

TKDK Hibe Hayvan Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?

Vatandaşlar, TKDK hayvan kredisine nasıl başvuru yapılacağını araştırıyor. Öncelikle bu krediyi almak için başvuru yapılması zorunludur. Bu başvuruyu yapacak olan kişiler ise, IPARD programlarına katılmaları ve daha sonra projeleri kapsamında, başvurularını yapabilmektedirler. IPARD programı Avrupa Birliği kapsamında yürütülen programdır. Bu süreç içerisinde yapmanız gereken bazı başvuru işlemleri bulunmaktadır. 

Başvurularınızı ise şu şekilde yapmanız gerekmektedir:

Hibe hayvan kredisini almanız içen öncelikle sizlere sunulan teşvik bölgelerinden yer almanız gerekmektedir.

Daha sonra ise, sizlere sunulan TKDK çağrılarını takip etmelisiniz.

Bu çağrıları takip etmeyen kişiler ise, hiç bir şekilde TKDK hibe hayvan kredisini alamamaktadır.

Daha sonra ise, çiftçi olarak sunacağınız proje kapsamı sonrasında onay almanız gerekmektedir.

Onay verilen projenize çıkan hayvan hibe krediniz sonucunda, siz de işinizi almış olduğunuz hibe kredisi ile kurmuş olacaksınız.

 

TKDK Hibe Hayvan Kredisi Almanız İçin Bulunmanız Gereken Teşvik Bölgeleri Nerelerdir?

Hayvancılık yapacak olan kişilerin bulunması gereken teşvik bölgeleri vardır. Kredi almak isteyen kişiler bu bölgelerde olmak zorundadır. 1 ve 2 uygulamalı dönem olarak iki kısımda bulunmaktadır. 

Birinci ve ikinci dönem illeri şu şekildedir.

Diyarbakır, Erzurum, Tokat, Sivas, Afyon, Amasya, Yozgat, Van, Samsun, Ordu, Konya, Kars, Kahramanmaraş, Isparta, Hatay, Trabzon

Çankırı, Çanakkale, Muş, Manisa, Nevşehir, Mardin, Kütahya, Kastamonu, Karaman, Elazığ, Giresun, Ankara, Bursa, Aydın

Bir ve ikinci dönem illerinden bazılarıdır. Bu iller içerisinde yer alan ve hibe kredisi alarak, çiftçilik yapmak isteyen vatandaşlar, bağlı olduğu illerin koordinatörlerine başvurularını yapabilmektedirler.

 

TKDK Hibe Hayvan Kredisi Almak İçin Desteklenen Sektörler Hangileridir?

Birinci ve ikinci dönem illerin bulunduğu yerlerde ikamet eden ve hibe hayvan kredisi almak isteyen çiftçiler, TKDK destekli bu krediye, sunmuş olduğu projeler ile başvuru yapabilirler. Yalnız TKDK destekli hibe hayvan kredisi almak için, belli sektörlerde hizmet vermeniz gereklidir.  TKDK hibe hayvan kredisi nasıl alınır

Bu sektörlerden bazıları şunlardır.

Toprak örtüsü yönetimi.

Sebze ve meyve alanlarının işlenerek pazarlanması.

Kırmızı et üretiminde pazarlama yapılması.

Kırmızı et tarımsal işletmelerin bulunması.

Yumurta üretmek için tarımsal işletme açmak.

Süt imalatı yapacak olan tarımsal işletmelerin olması.

Bitkisel ürünlerin yetiştirilmesi.

Arıcılık yapılması.

Kanatlı üretilen işletmelerin olması.

Makine parklarının kurulması.

gibi çok sayıda sektörün yanı sıra, su ürünleri üzerine yetiştiricilik yapmak ve yenilebilir enerji parklarının kurulması gibi sektörler desteklenmektedir ve hibe kredisi bu sektörlere verilmektedir.

 

TKDK Hibe Hayvan Kredisi Başvuru Süresi Nasıl İlerlemektedir?

Hibe hayvan kredisine TKDK destekli başvuru yapmak isterseniz, belirtilen sektörler içerisinde olmanız gerekmektedir. Yapılan başvurunun süreci ise, bütün sektörlerde aynı olarak ilerlemektedir. İlk başta hangi ilde yatırım yapmak istiyorsanız, hibe kredisi için belirtilen il sınırları içerisinde olmanıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Hibe hayvan kredisi almak için gerekli olan başvuru şartlarını detaylı incelemeniz, sizin faydanıza olacaktır.

Hatta başvuru şartlarını bilgisayarınıza indirerek, iyi bir şekilde okuyunuz. Üretim yapacağınız sektör için gerekli olan ekipmanların projelerini, TKDK formatında teknik proje olarak hazırlayınız. Size uygun iş planınızı bilgisayarınıza indiriniz ve projenizi uygun formatta doldurunuz. Başvuru harcama sonrasında oluşan tablonun çıktısını alınız ve başvuru formunuza ekleyerek, dosyanıza ekleyiniz. Daha sonra gerekli ilgili kurumlara başvurunuzu yollayınız ve hibe hayvan kredinizin onay aşamasını bekleyiniz.

 

TKDK Hibe Hayvan Kredisi İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

TKDK hibe hayvan kredisini devlet bankaları verdiği gibi, özel bankalarda vermektedir. Bankaların bu kredi için kişilerden istemiş olduğu bazı evraklar bulunmaktadır. Ortak evrakların yanı sıra, bankalar ilave olarak belge istemektedir. Bankaların ortak olarak istediği evraklar içerisinde, çiftçilik yapacağı yerin ikametgah adresi ve çiftçi belgesidir. Bu belgeler zorunludur ve olmadan hibe hayvan kredisi verilmemektedir. Çiftçilik yapacağı yerde kullanılacak olan motorlu taşıtın ruhsat belgesi gerekmektedir. Kişinin kimlik belgesinin fotokopisi gereklidir. 

TKDK hibe hayvan kredisi TKDK hibe hayvan kredisi nasıl alınır TKDK hibe hayvan kredisi başvurusu nasıl yapılır