TL mevduatında düzenleme ayrıntıları için geri sayım başladı!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dövize endeksli olarak TL mevduatlarında yeni düzenlemeye gidilecek açıklaması sonrası yeni düzenlemelerin ayrıntıları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından saat 14:00'te açıklanacak.

Reklam
Reklam

Türkiye'de döviz kurlarında yaşanan artışlar ve dalgalı seyre karşı hükümeti tedbir paketlerini açıklamaya başladı. Dün Kabine Toplantısı'ndan sonra ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni ekonomik paket ile ilgili atılacak olan adımları kamuoyuna duyurdu.



Döviz kurlarına karşı TL mevduatlarında yapılacak yeni düzenlemelerden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, TL olarak bankada parası olan vatandaşların kur endişelerini tamamen ortadan kaldıracak yeni araçların kısa süre içerisinde devreye alınacağını açıkladı.

"TL'DEN DÖVİZ KURUNA GEÇMEYE İHTİYAÇ OLMAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında bankadaki TL varlıklarının mevduat kazancının kur artışında yüksek düzeyde ise aradaki farkı getiri olarak kazanacaklarını belirterek söz konusu kazancında stopaj vergisinden muaf tutulacağını ifade etti. Hiç kimsenin kurdan daha fazla kazanç diye mevduatlarını TL'den dövize geçirmesine ihtiyaçlarının kalamayacağını söyleyen Erdoğan'ın bu duyurusuyla ilgili yeni düzenleme detayları da bugün açıklanacak.


HAZİNE VE MALİYE BAKANI NRBATİ SAAT 14.00'TE AÇIKLAYACAK!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı dövize endeksli TL mevduatlarına ilişkin yeni düzenlemelerinin detaylarını kamuoyun ile paylaşacak. Bugün saat 14.00'te sosyal medya hesabı üzerinden yeni düzenlemeyi anlatacak olan Bakan Nebati, bankaların da gün içerisinde söz konusu işlemlere başlayacaklarını söyledi.

 

TL mevduatında düzenleme tl mevduatı yeni düzenleme nureddin nebati yeni düzenleme detayları