TMO fındık alım tarihleri belli oldu

TAKİP ET

Toprak Mahsulleri Ofisi randevulu olarak kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos'tan itibaren başlayacak. 2022 fındık fiyatları ise geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Reklam
Reklam

TMO’nun internet sitesinde duyurusunu yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındık üreticilerinin saklama, depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması ile pazarlama aşamasında yaşanabilecek sıkıntılara karşı TMO kabuklu fındık alım fiyatlarını hasat dönemi öncesinde açıkladı.

22 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Yayınlanan duyuruda, 2022/2023 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları, yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre, kilogram başına Giresun kalite için 53 lira, Levant kalite için 52 lira ve Sivri kalite için 51 lira olacak. Tarım ve Orman Bakanlığının üreticilere vereceği alan bazlı, mazot ve gübre destek ödemeleri ortalama fiyat kilogram başına 54 lira olacak. Yüksek randımanlı fındığın fiyatı randıman değerine göre değişikli gösterecek. Her türlü alt yapısını hazırlayan TMO 22 Ağustos’ta randevulu fındık alımlarına başlayacak. Üreticiler 15 Ağustos’tan itibaren TMO’nun https://www.tmo.gov.tr/ sitesinden randevu alabilir. TMO’ya ürün teslim ederken üreticilerin, rutubetten dolayı sorun yaşamamaları için mahsulleri kuruturken dikkat etmesi gerek. 

FINDIK FİYATLARI BELLİ OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonunda toplu açılış törenine katıldığı Ordu’da üreticilere müjdeli haber vermişti. 2022 yılı fındık fiyatlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındık fiyatlarını 3 Dolar’ın üstüne çıkardıklarını belirterek, 2022 yılı ortalama fındık alım fiyatlarını ortalama 54 TL olarak duyurmuştu.