Tokat'ta KPSS'de kendi alanında birinci oldu, yine atanamadı!

TAKİP ET

Tokat'ta yaşayan Elif Burcu Açıkgöz, KPSS sınavına girdi ve kendi alanında birinci olarak sınavdan çıktı. Elindeki sonuç belgesinde Türkiye birincisi olduğu görülen Açıkgöz'ün bu sonuca rağmen atanamadığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Tokat'ın Zile ilçesinde Danışmanlık Proje ve Eğitim Merkezi'nde işletmeci olarak çalışan evli ve 1 çocuk annesi 34 yaşındaki Elif Burcu Açıkgöz, KPSS sınavına girdi. Sınav sonuçları açıklanınca Veteriner Sağlık Teknikerliği alanında en yüksek puanı alarak Türkiye birincisi olan Açıkgöz'ün sevinci görülmeye değerdi.


Tercihlerini yapan ve aldığı bu sonuçla kesin atama bekleyen Açıkgöz, 6 Ocak tarihinde açıklanan atama sonuçlarında hiçbir yere yerleşemediğini öğrendi. Kendi alanında Türkiye birincisi olmasına rağmen ataması yapılmayan Açıkgöz, neden atamasının yapılmadığını öğrenmek istiyor.

"KAZANILMIŞ HAKKIM VERİLMEDİ"

Elif Burcu Açıkgöz, devlet memuru olarak hizmet etmek istediğini ve bu yüzden KPSS'ye girdiğini belirterek, yerleşememe durumunun bir yanlışlık olabileceğini düşündüğünü ve bir an önce düzeltilme yapılması için beklediğini söyledi.


Kendi alanında ilk sırada olduğu için atamasına kesin gözüyle baktığını belirten Açıkgöz, 1 çocuğu ile yalnız yaşayan bir kadın olduğunu ve bu sonuçla neler döndüğünü anlamadığı söyledi ve 'Hakkımı helal etmiyorum.' ifadelerini kullandı.

Bu yıl yapılacak olan yeni KPSS ile elindeki hakkının kaybolacağını ifade eden Açıkgöz, bu hakkı yeniden elde edebilmek için tekrar sınava girmesi gerektiğini söyledi ve her şeye baştan başlayabilmek için yeterli gücünün olmadığını sözlerine ekledi.
 

tokat Elif Burcu Açıkgöz kpss birincisi atanamama