TOKİ'den 81 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında milyonlarca kişinin beklediği müjdeyi verdi. TOKİ, 81 ilde sosyal konut projesine başlıyor. Sektör temsilcileri de yapılacak olan konut projesinden son derece memnun. Sosyal Konut Projesi sayesinde kira ve konut satış fiyatlarının düşeceği düşünülüyor.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Dün Beştepe’de gerçekleştirildi. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun zamandan beri merakla beklenen Müjdeli haberi paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ tarafından 81 ilde sosyal konut projesinin yapılacağını duyurdu. Ucuz konut projesi sayesinde Dar gelirli vatandaşlar da ev sahibi olma imkanı elde edecek. Peki, sosyal konut projesine sektör temsilcilerine diyor?

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK KONUT PROJESİ

TOKİ, Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesine imza atmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın detaylarını paylaştığı proje kapsamında 81 ilde Sosyal Konutlar inşa edilecek. Binlerce konut yapılırken dar gelirli vatandaşlar, yeni evlenen çiftler küçük bir peşinat ödedikten sonra kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olma imkanı elde edecek. TOKİ konut projesi kapsamında aynı zamanda ev kiralarının ve konut satış fiyatlarının da düşeceği tahmin ediliyor.

FİYAT ARTIŞINI DURDURABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal Konut Projesi müjdesini sektör temsilcileri de değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yeni konut projesi sayesinde satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışın önüne geçilebileceğini söyledi. Hatta sektör temsilcilerine göre yeterli sağlanırsa Fiyatlar aşağı yönlü ilerleyebilir. Sektör temsilcileri bu konuda önemli noktanın arzın talebin önüne geçmesi olduğunu düşünüyor.