TOKİ kura sonrası para iadesi ne zaman yapılır?

TAKİP ET

TOKİ, ev satışlarını kura yardımıyla gerçekleştirmektedir. Kura sonucu ev sahibi olamayan kişiler yatırdıkları paranın iade edilmesiyle ilgili detayları araştırmaktadır. TOKİ kura sonrası para iadesi ne zaman yapılmaktadır? Bu haberimizde TOKİ kura sonrası para iadesiyle ilgili detayları sizler için derledik. İşte TOKİ ile ilgili detaylar...

Reklam
Reklam

TOKİ kura sonucu heyecanı sona erdi. Kura sonucu ev sahibi olamayan vatandaşlar para iadesiyle ilgili konuları araştırıyor. 2021 TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? 

TOKİ kura sonrası para iadesi

TOKİ konutlarını satın alma hakkını iptal eden kişiler, hakkı kendi istekleri doğrultusunda iptal etmeleri halinde ücret ödemeleri gerekmektedir. Çekilişten sonra çekilişte adı geçmeyen vatandaşlara da para iadesi yapılacak. Ancak sözleşme imzalandıktan veya belgelerin eksik olduğu beyan edildikten sonra cayma hakkı iade edilmez. Anlaşmanın şartlarında bu ücretin iade edilmediği de yer almaktadır. TOKİ'den ev sahibi olamayanların iadeleri genellikle iki iş günü içinde başvuran vatandaşın açtığı şahsi hesabına iade edilir. bilgi. Başvuru sırasında kimlik fotokopisi ve dekont belgelerinin acenteye ibraz edilmesi kaydıyla ücret iade edilir.

TOKİ çekilişine katılmaya hak kazanamayanlar başvuru ücretini alacak. Ancak bu günlerde yeni tip koronavirüs salgınının vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamasını sağlamak için aldığı önlemler nedeniyle Ziraat Bankası, kalabalıkların toplanmaması için önemli bir eyleme imza attı.

Bu durumda Ziraat Bankası aracılığıyla başvuruda bulunan ve çekilişe katılma hakkı bulunmayan vatandaşlar için başvuru ücreti 2 iş günü içerisinde hesaplarına yatırılacaktır. Bu durumda vatandaşların bankaya gitmesine gerek kalmıyor.Para iadesi işlemleri bu şekilde gerçekleşmektedir.

TOKİ alt gelir grubu başvuru koşulları

TOKİ'nin oluşturduğu alt gelir grubu için aranan şartlar ise şöyle:

• T.C. vatandaşı olmalı ve daha önce vatandaşlıktan çıkmaması gerekir.

• Projenin bulunduğu ilde yer alması gerekmektedir. (En az 1 yıl)

• Şehit yakınları, engelliler, dul ve yetimler için yapılan ihale için  bulunduğu ilde en az 3 yıl ikamet şartı aranır.

Şehit aileleri, engelliler ve dul yetimler dışında, başvuru sahiplerinin daha önce TOKİ'den ev almamaları veya konut kredisi kullanmamaları gerekmektedir.

• Başvuru sahibi kendisine, eşine ve yetkili çocuklarına herhangi bir mal veya mülk sahibi olamaz, ancak şehit aileleri, özürlüler, dul ve yetimler bu kısıtlamaya tabi değildir.

• Başvuruda bulunan kişiler  en az 25 yaşında olmalıdır. (Çekiliş tarihinden değil, başvuru tarihinden önce)

• Eşi vefat etmiş kadın vatandaşlar (çocukları varsa) yaş şartı aranmaz.

• Haneye giren toplam gelir aylık 6.500 TL olmalıdır. (İstanbul hariç olup, İstanbul'da bu rakam 7.000 TL şeklinde belirlenmiştir.) TOKİ'ye aileden sadece bir kişi başvurabilir. Sadece bir aile üyesinin bir ev sahibi olma hakkı vardır. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu'na da bağlı olunması gerekmektedir.Bu koşulları sağlayan kişiler TOKİ'nin alt gelir grubuna dahil olabilmektedir. 

TOKİ para iadesi TOKİ kura TOKİ ev