TOKİ ön başvuru para iadesi ne zaman yatacak? TOKİ başvuru para iadesi nereden, nasıl alınır?

TAKİP ET

TOKİ , ev satışlarını kura ile gerçekleştirmektedir. Kuraya katılan kişiler belirli bir ödeme gerçekleştirmektedir. Kura sonucunda ev hakkı kazanamayan kişilere ön başvuru parası iade edilir. TOKİ ön başvuru para iadesinin ne zaman yapılacağı araştırılmaktadır. TOKİ ön başvuru para iadesi ne zaman yatacak? Bu haberimizde TOKİ para iadesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik. İşte TOKİ para iadesi hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) satışa sunduğu konutlara her yıl ev alma hayali kuran milyonlarca kişi başvuruyor. 2022'de TOKİ projelerine başvuranların isimler arasında açıklanmayan isimler  ön ödemesi için arama yapmaya başladı.2022 TOKİ para iadesi ne zaman yatacak?

2022 TOKİ ön ödeme iadesi

  TOKİ başvuranlara başvuru ücretlerini iade ediyor.  Koronavirüs salgını sırasında yeni bir anlaşmaya imza atan Ziraat Bankası şube yoğunluğu olmamasını sağladı. Bankadan talep eden ve çekiliş hakkı olmayanlar için kayıt ücretleri 2 iş günü içinde hesaplarına yatırılır.

TOKİ genellikle 5 iş gününden sonra geri ödeme yapmaya başlar, yani  Cumartesi, Pazar ve  1 Mayıs gibi resmi tatillerde sayılan günler arasında bu tarihler dikkate alınmaz ve gün hesabı yapılır. .  Yani talep para biriminin hangi şubeye yatırıldığı, bu şubenin para birimini yatıran kişinin sadece kimlik belgesi ibraz edilerek tutar iade edilecektir.

TOKİ para iadesi TOKİ TOKİ para iadesi ne zaman yatar?