TOKİ ucuz konut satışına başlıyor! 163 bin TL'ye ev satacak

TAKİP ET

Koronavirüs salgını başladığı günden bu yana ev fiyatlarında yaşanan artış %100'ün üzerine çıktı. Artık dar gelirli ve orta gelirli vatandaşların ev alması neredeyse imkansız hale geldi. Birçok vatandaş ise ucuz konut alabilmek için TOKİ'nin ucuz ev kampanyalarını araştırmaya başladı. TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre ise 24 ilde toplam 3151 konutun satışı yapılacak. Projeye göre farklı olan ödemelerde ev fiyatları 163.000 TL'den başlıyor.

Reklam
Reklam

Artan ev fiyatları nedeniyle vatandaşların ev alması neredeyse imkansız hale gelirken az peşinat ve düşük taksit imkanı ile ev satışı yapan TOKİ’nin kampanyaları vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. TOKİ toplam 24 ilde 3151 konut satışı yapmaya hazırlanıyor. Kuralı satış için başvuru tarihleri de belli oldu. 18 Temmuz pazartesi gününden itibaren başvurular yapılabilecek.

Başvurular 18 Temmuz Pazartesi günü başlıyor

TOKİ tarafından metrekareleri ve fiyatları değişen daireler için satışlar başladı. 2 + 1 ve 3 + 1 daire seçenekleri bulunan TOKİ, 163.000 TL’den başlayan peşinatlar ve 1442 TL’den başlayan taksit imkanı ile ev satışı yapacak. Ödeme seçeneklerinin projeye göre değişeceği öğrenilirken dairelerin vade sayısının ise 240 aya varan vade seçenekleri ile verileceği açıklandı. 18 Temmuz pazartesi günü açılacak olan başvurular için Halkbank ve ziraat bankası şubeleri aracılığı ile başvuru yapmak mümkün. Son başvuru tarihi ise 4 Ağustos olarak belirlendi.

TOKİ ucuz konut başvuru şartları

TOKİ’den ev almak isteyen vatandaşların başvuru şartlarına da uygun olmaları gerekiyor. Konutlara başvuru yapacak olanların 18 yaşından büyük olması ve Türk Vatandaşı olması şartı aranıyor. Bunun yanında başvuru yapan kişilerin eşleri, kendileri ve velayetleri altında bulunan çocukları adına konutlarının bulunmaması gerekiyor. Ayrıca daha önce toplu konut idaresinden konut satın almış olan kişilere de ev satışı yapılmıyor.

Yüzde 50 peşinatla ev sahibi olmak mümkün

TOKİ’de yapılacak olan ev satışları açık artırma usulüyle yapılacak. 2- 3 Ağustos tarihlerinde başlayacak olan ihalelerde %50 peşinat ve geri kalan 120 ay vadeli olarak satış yapılıyor.