TOKİ yapılmayanı yaptı! Herkesin evi olacak! 240 ay taksitle 2+1, 3+1'ler kapış kapış gidiyor! 199 bine şehrin göbeğinde konut müjdesi

TAKİP ET

Vatandaşların başlarını sokacakları evin kendilerine ait olmasını istemelerinin en doğal isteklerden birisi bulunduğunu savunan kamu kurumu TOKİ, makul fiyatlı konut satışı hizmetine bu devre de devam etme kararı aldı. Son olarak dün itibari ile başlatmış bulunduğu açık arttırmayı duyuran TOKİ, açık arttırmanın bugün de süreceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz senenin eylül ayında yukarıyaya yönlü hareketler sergilemeye devam eden ve Merkez Bankası’nın pazar müdahaleleri ile denetim altına alınmaya çalışılan dolar kuru, kasım ayına gelindiğinde yukarıyaya yönlü hareketlerine sürat katmış ve netice olarak Aralık ayının ikinci haftasında kendi rekoru olan 18 TL oranına kadar yükselmişti. Dolar kurunun bu denli süratli artması karşısında hareketlenen euro kuru ve altın pazarı da kendi tarihi seviyelerini görmüştü. 

240 ay vadeli 400 TL taksitle! TOKİ'den o şehirlerde kurasız dar, alt gelir ve asgari ücretli çalışana konut satışı başladı


Bayram sonrası kendi eviniz olsun! TOKİ Ziraat Bankası 0.49 faizli konut kredisi için düğmeye basıldı! Ev alacaklara müjde!


TOKİ'nin piyango gibi fırsatları bu şehirlere vurdu! Ayda 1.500 TL taksitle 10 yıl ve 15 yıl vadeyle 2+1 ve 3+1 evler satışa çıkarıldı!





TOKİ yapılmayanı yaptı! Herkesin evi olacak! 240 ay taksitle 2+1, 3+1'ler kapış kapış gidiyor! 199 bine şehrin göbeğinde konut müjdesi... Kurlarda ve altın piyasasında gözlenen bu olumsuz hareketler, gündelik yaşam akışı amacıyla da hizmet yayınlayan her sektörün hizmet başlıklarına ve hizmet ürünlerine yüksek oranlarda zamlar yansıtmasına sebep oldu. En çok hissedilen zamlar ise emlak pazarında oldu. Konutların kısa bir vakit amacıylade nerede ise 3 katı fiyattan satışa sunulması, yeni devrede kendi evinin sahibi olmak amacıyla planlar yapan vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı. 
 

Peşinat ve Vade Sayıları Belli Oldu!


TOKİ’nin sürdürdüğü açık arttırma hizmetinin ayrıntıları kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan açıklamalara göre açık arttırma ile satışa yayılan konutlar amacıyla yüzde 50 peşinat ve 120 ay vade, işyerleri amacıyla ise yüzde 25-50 peşinat ve 120 ay vade seçeneklerinin belirlendiği bildirildi. 


Ankara ve İzmir’de Uygun Fiyatlı Konut Satışı!

TOKİ doğrultusundan açık arttırma ile satışa yayılan birtakım konutlar şu şekilde:

·    Ankara ili Mamak ilçesi 2+1 büyüklüğünde 74,8 metrekare daire: 199.424,95 TL

·    İzmir ili Tire ilçesi 3+1 büyüklüğünde 120 metrekare daire: 499.998,95 TL