Toplu taşıma araçlarında maske kalktı mı? Şehirlerarası otobüste maske takmak zorunlu mu?

TAKİP ET

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve maalesef ülkemizde de uzun bir süredir etkisi süren koronavirüs salgını sebebiyle maske,mesafe ve hijyen kuralları başta olmak üzere pek çok kural getirilmiş ve zaman zaman sokağa çıkma yasağı gibi kısıtlamalara başvurulmuştu. Salgının etkisini kaybetmeye başlamasıyla pek çok kısıtlama kaldırılmış ve normal yaşama dönüş başlamıştı.

Reklam
Reklam

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve maalesef ülkemizde de uzun bir süredir etkisi süren koronavirüs salgını sebebiyle maske,mesafe ve hijyen kuralları başta olmak üzere pek çok kural getirilmiş ve zaman zaman sokağa çıkma yasağı gibi kısıtlamalara başvurulmuştu. Salgının etkisini kaybetmeye başlamasıyla pek çok kısıtlama kaldırılmış ve normal yaşama dönüş başlamıştı. Bu süreçte en merak edilen konu ise maske konusu oldu. Maske zorunluluğunun kaldırılacağı tarih herkes tarafından merakla beklenirken müjdeli haber bugün geldi. Peki, toplu taşıma araçlarında maske kalktı mı? Şehirlerarası otobüste maske takmak zorunlu mu? İşte detaylar…

Maske Zorunluluğu Kaldırıldı

Bugün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Toplantıda alınan kritik kararları kamuoyuyla paylaşmak üzere kameralar karşısına geçen Erdoğan, kapalı alanlardaki maske kullanımı zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu.


Toplu Taşıma Araçlarında Maske Kalktı Mı?

2 yer haricinde kapalı alanlardaki maske kullanımı zorunluluğunun kaldırıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Olağanüstü bir durum olmazsa Bilim Kurulu toplanmayacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulaması vakalar 1000’in altına düşene kadar devam edecektir. İleri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı olanların maske kullanmaya devam etmeleri önerilmektedir. Yine kronik hastalığı olanlar ve yaşlılarımızın aşılarını özellikle de hatırlatma dozlarını ihmal etmemeleri önerimizdir.’ ifadelerine yer verdi.

Şehirlerarası Otobüste Maske Zorunlu Mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, vakalar 1000'in altına inene kadar toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında maske zorunluluğunun devam edeceğini aktardı. Bu kapsamda yeni bir karar alınana kadar şehirlerarası otobüslerde de maske zorunluluğu devam edceek.