Toplu taşıma maske yasağı kalktı mı? Toplu taşımada maske takmak zorunlu mu? Metro, metrobüs, otobüs maske yasağı devam ediyor mu?

TAKİP ET

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada maske takma zorunluluğunun kaldırıldığı aktarılmış ve sadece hastaneler ile toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğunun devam edeceği belirtilmişti. Toplu yaşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında maske takma zorunluluğunun devam edip etmediği konusu araştırılan konular arasında.

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada maske takma zorunluluğunun kaldırıldığı aktarılmış ve sadece hastaneler ile toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğunun devam edeceği belirtilmişti. Toplu yaşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında maske takma zorunluluğunun devam edip etmediği konusu araştırılan konular arasında. Toplu taşıma araçlarını kullananlar maske yasağının devam edip etmediğini araştırıyor. Son alınan maske kararında sağlık kuruluşları ve toplu taşımalar hariç maske zorunluluğunun kaldırıldığı beliritlmişti. Peki, toplu taşıma maske yasağı kalktı mı? Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında maske takmak zorunlu mu? Metro, metrobüs ve otobüstte maske yasağı var mı? İşte tüm merak edilenler…

Toplu Taşımada Maske Yasağı Kalktı Mı?

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını maalesef ülkemizde de etkisini devam ettiriyor. Salgınla mücadele kapsamında yeni adımlar atılmış ve normalleşme süreci genel olarak başlamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açık alanların ardından toplu taşıma ve sağlık kuruluşları haricinde kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını duyurmuştu. Bakan Koca, toplu taşıma ve hastanelerde günlük vaka sayıları 1000’in altına düşmeden maske yasağının kalkmayacağını dile getirmişti. Henüz koronavirüs vaka sayıları binin altına inmedi. Bu sebeple toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında maske takma zorunluluğu hala devam ediyor.



Şehirlerarası Otobüslerde Maske Takmak Zorunlu Mu?

Şehirlerarası otobüs yolculuklarında da maske takma zorunluluğu devam etmekte. Daha önce konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında ise maske uygulamasına vakalar 1000’in altına düşene kadar devam edilecektir.’ demişti. Bu kapsamda sağlık kuruluşları ile şehir içi toplu ulaşım ve şehirlerarası seferlerde maske takma zorunluluğu devam ediyor.