Topraktan sofralarınıza: Değirmenci Dayı Halil Ayar sizler için öğütüyor, sofralarınıza kadar ulaşıyor!

TAKİP ET

Yılın her mevsiminde gidebileceğiniz bir kahvaltı mekanı arıyorsanız; Bursa’nın Kemalpaşa ilçesine bağlı Söğütalan köyünde bulunan meşhur Değirmen’i değerlendirmelisiniz. Gittiğiniz zaman ürettiği onlarca doğal ve organik ürünün tadına bakmadan dönmeyin. Bir kere yediğinizde bağımlısı olacaksınız!

Değirmenci Dayı’nın tarihi

Değirenci Dayı Bursa’nın Kemalpaşa ilçesine bağlı Söğütalan köyünde Halil Ayar ve ailesi tarafından işletilmektedir. Buğdaydan mısıra, ekmekten peynire kadar aklınıza gelebilecek ürünleri ve organik olarak üretmektedir. Türkiye’nin her yerine hizmet sunan Değirmen’in hikayesi Halil Ayar’ın eski bir değirmeni Rumlardan satın alarak başlıyor. Halil Ayar meşhur değirmenin hikayesini şöyle anlatıyor:

“çok uzun yıllar sürücü kurslarında eğitmenlik yaptım. Kendi kursumuzu da açmıştık ancak, sonralarda şehrin gürültüsünden ve kalabalığından çok sıkıldığımı fark ettim. Bundan yaklaşık 10 yıl öncesinde kursumuzu satarak tarihi 350 yılı aşkın bir değirmeni Rumlardan satın aldım. Değirmen çok eskiydi. İşe onu tamir etmekle başladım. Aslında böyle bir niyetim yoktu, ailecek sevgi ile onardığımız o harabe değirmenden bugünlere kadar gelebildik.

Değirmende işler biraz erken başlıyor. Sabah kalkıp günlük planımızı yapıyoruz, hayvanlara bakıyoruz. Çavdar, yulaf, arpa ve buğdayı değirmenimizde öğüterek unumuzu elde ederek paketleme işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Kargo işine oğlum bakıyor, günün sonunda paketlenen ürünleri kargoya vererek yoğunluğumuzu tamamlamış oluyoruz. Günlük 8 saat çalışma ile 1 ton un elde ediyoruz. Kendi emeğimiz ile öğüterek elde ettiğimiz unlardan; Erişte, kuskus, tarhana, ekmek gibi ürünler elde ederek satışını sağlıyoruz. İnternet sitemiz üzerinden Türkiye’nin her bölgesinden sipariş alıyoruz. Değirmen’imizin yanında bir de elde ettiğimiz un ve türevlerini satışa çıkardığımız bir şubemiz daha var o da Balıkesir’de kızım tarafından işletiliyor. Ortaya çıkan bu tablonun tüm sırrı aile olmakta. Birlikte sevgi ile yönettiğimiz bu işletme turistler tarafından da oldukça ilgi görmekte. Artık yakın civarda taş değirmen kullanarak kimse bu işlemi yapmıyor. Merak eden birçok turist ve vatandaşımız da bizlerin misafiri olarak eşsiz manzara ve doğal ürünler ile aklından çıkaramayacağı bir kahvaltıyı yapmış oluyor.”

Değirmenci Dayı’nın organik ve doğal olarak ürettiği tüm ürünlere “https://www.degirmencidayi.com/” internet adresinden ulaşarak siparişlerinizi oluşturabilir, Türkiye’nin neresinde olursanız olun eşsiz ürünlerinin lezzetine sizler de bakabilirsiniz.