Torba yasadan bomba müjde çıktı: Akaryakıt fiyatlarına 5 TL indirim geldi! Benzin, motorin, LPG hepsinin fiyatı düştü!

TAKİP ET

Akaryakıt fiyatları son aylarda en çok fiyat artışı yaşayan kalemler arasında yer alıyor. Hem brent petrol fiyatlarında yaşanan artış hem de döviz kurunda yaşanan hareketlilik her geçen gün artmaya devam ediyor. Tüm bunlar yaşanırken araç sahiplerini mutlu edecek haber geldi. Torba yasadan akaryakıt indirimi çıktı. Tam 5 TL indirim geliyor.

Reklam
Reklam

Akaryakıt fiyatları araç sahiplerinin cebini yakmaya devam ediyor. Bugün itibariyle brent petrol fiyatı 113 Doların üstüne çıktı. Sürücüler bu gidişattan son derece endişeli. Çünkü böyle giderse yakıt almak imkansız hale gelecek ve bir çok sürücü de kontak kapatacak. Tüm bu gelişmelerim yanında araç sahiplerini sevindirecek bir haber de geldi. Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV’nin kaldırılması ya da düşürülmesini içeren öneri Meclis’e sunuldu. Öneri kabul edilirse akaryakıt fiyatlarında 5 TL indirim olacak Yani fiyatlar yeniden 20 TL’nin altına düşecek.

Brent petrolün varil fiyatı yeniden 113 doların üstüne çıktı. Benzin ve motorin fiyatlarına yeni zam kapıda gibi görünüyor. Araç sahipleri durmadan artan fiyatlar nedeniyle artık isyan etme noktasına gelirken bu konuda çözüm teklifi ise 27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç'tan geldi. Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV’nin kaldırılmasını içeren önerge Koç tarafından meclise sunuldu. Eğer önerge kabul edilirse akaryakıt fiyatlarında 5 TL'lik bir indirim söz konusu olacak. Yani benzin ve motorin fiyatları 20 TL’nin altına LPG fiyatları ise 10 TL’nin altına düşecek.
 

KDV ve ÖTV oranında değişiklik olabilir

Araç sahipleri, son aylarda akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların geri çekilmesi için sosyal medyadan kampanya üstüne kampanya yapmaya devam ediyor. Özellikleri 25 TL'ye dayanan motorin ve benzin fiyatları nedeniyle vatandaşlar kontak kapatacak duruma geldi. Hükümetin bu konuda bir adım artması beklenirken KDV ve ÖTV kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin de meclise sunulduğu öğrenildi.

5 TL indirim yapılacak

Söz konusu kanun teklifi mecliste görüşülür kabul edilmesi halinde akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV kaldırılacak. Benzin ve motorinde 5 liralık bir indirim gündeme gelirken hemen ardından fiyatların 15 lira da sabitlenmesi düşünülüyor.  Araç sahipleri söz konusu değişikliği büyük bir heyecanla bekliyor.
 

22 Mayıs 2022 güncel akaryakıt fiyatları

22 Mayıs Pazar günü İstanbul'da benzin motorin ve LPG fiyatları merak konusu oldu. İstanbul'da benzinin litre fiyatı 22,85 TL, Motorinin litre fiyatı 22,0 9 TL, LPG’nin fiyatı ise 11.24 TL olarak satılıyor.
22 Mayıs Pazar günü Ankara'da benzin 22,97 TL, motorin 22,09 TL ve LPG ise 11,24 TL'den satılıyor
22 Mayıs Pazar günü İzmir'de benzinin litre fiyatı 22,96 TL, Motorinin litre fiyatı 22,18 TL ve LPG’nin fiyatı ise 11.18 TL olarak satılıyor.