Toyota'dan flaş üretim kararı: Durduruyor

TAKİP ET

Japon otomobil devi Toyota'dan Adapazarı'ndaki fabrikası ile ilgili son dakika kararı geldi. Toyota tarafından yapılan açıklamada Adapazarı'ndaki fabrikada tedarik zinciri ve yarı iletken zorlukları nedeniyle üretime ara verileceği ifade edildi. Toyota Adapazarı'ndaki üretimini Bayram tatilini de ekleyerek 4-18 Temmuz tarihleri arasında durduracak.

Reklam
Reklam

Japon otomobil devi Toyota’dan Adapazarı fabrikası ile ilgili son dakika kararı geldi. Adapazarı ilçesinde bulunan fabrikasında yarıiletken zorlukları ve tedarik zinciri nedeniyle üretime karar verileceğini duyuran Toyota, Bayram tatilini de bu sürece eklemeyi planlıyor. Yapılan açıklamaya göre Toyota Adapazarı fabrikasında 4-18 Temmuz tarihleri arasında üretim yapılmayacak.
 

Açıklama resmi olarak yapıldı

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, yetkilileri, Konu ile ilgili resmi açıklamayı yaptı. Toyota yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, sektör genelinde tedarik zinciri ve yarı iletken zorlukları yaşandığı belirtilirken, Avrupa'daki fabrikalarda üretim ayarlamaları yapılması gerektiğine dikkat çekildi. Adapazarı fabrikasında üretime ara verilme süreci ile Bayram tatilinin birleştirildiğinde dikkat çeken yetkililer, üretim üzerindeki etkiyi en aza indirmek için gerekli planlamaların titizlikle yapıldığını söyledi. Toyota yetkilileri açıklamanın devamında, “Araçları müşterilerimize mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için yoğun çaba gösteriyoruz” açıklamasını yaptı.

Toyota'nın Adapazarı'nda bulunan fabrikasında, Toyota Corolla ve Toyota CH-R modelleri üretiliyor.