Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı bir kez daha tarihe geçti

TAKİP ET

Trabzonspor, dün akşam kendi evinde konuk ettiği Sırp ekibi Kızıl yıldızımı mağlup etti. UEFA ülke sıralamasına 400 puan katkı yapan Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor bu galibiyetle birlikte Avrupa arenasında galibiyet hasretine son verdi. Trabzonspor'u 38 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaştıran teknik direktörü Abdullah Avcı ise bu zaferle birlikte bir kez daha tarihe geçti.

Reklam
Reklam

Trabzonspor, dün akşam kendi evinde UEFA Avrupa Ligi H grubu ikinci hafta maçında Sırp ekibi Kızılyıldız’ı ağırladı. Slovak yıldız Marem Hamsik ve Trezeguet'in attığı Gollerle karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrılan Trabzonspor aynı zamanda bu sezon Avrupa liglerinde ilk galibiyetini de almış oldu.

Ülke puanı sıralamasına 400 puan katkı yaptı

Trabzonspor bu galibiyetle birlikte ülke puanı sıralamasında 400 puanlık bir katkıda bulundu. Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı ise bordo-mavili takımın 38 yıllık şampiyonluk Hasretine son vermesinin ardından Kızılyıldız karşısında alınan bu galibiyetle birlikte bir kez daha Trabzonspor'un tarihine geçti.

8 yıl sonra ilk galibiyet

59 yaşındaki başarılı teknik direktör Abdullah Avcı 2020 yılında Karadeniz ekibinin başına geçmişti. Bordo-mavili takımın başında olduğu günden bu yana birçok başarıya imza atan ve 38 yıl aradan sonra şampiyonluk sevincini yaşatan Abdullah Avcı, dün akşam uzun yıllar sonra bir başarıya daha imza attı. Trabzonspor Abdullah Avcı önderliğinde 8 yıl aradan sonra UEFA Avrupa Ligi gruplarında galibiyet elde etti.