Trafik sigorta poliçesi nasıl sorgulanır? Sorgulama nasıl yapılır?

TAKİP ET

Araç sahibi olan herkes trafik sigorta poliçesi yaptırmak zorundadır. Bu sigorta sayesinde olası bir kaza halinde oluşan hasarlar sigorta tarafından karşılanır. Eğer ki bu sigortayı yaptırmadıysanız aracınız hasar gördüğünde tüm masrafı siz ödemek zorunda kalırsınız. Peki trafik sigorta poliçesi nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Aracı bulunan her insanın yaptırması gereken bir sigorta olan Trafik sigortası, olası bir kaza sonucunda hasar masrafını karşılamaktadır. Eğer ki bu sigortayı yaptırmazsanız kaza yaptığınız takdirde ve eğer siz suçluysanız bütün hasarı cebinizden ödemek zorunda kalırsınız. Peki trafik sigorta poliçe sorgulama nasıl yapılır? İşte konuya ilişkin detaylar…
Trafik sigortası
Eğer ki aracınızla yaptığınız bir kazada suçlu sizseniz karşı tarafın ve kazaya dahil olan araçların aldığı hasarları siz ödemek zorunda kalırsınız. Bunun yanı sıra eğer ki hastanelik bir durum varsa hastane masraflarını da siz karşılamak zorunda kalırsınız. Normalde trafik sigortasını her aracın yaptırması zorunlu olsa da çoğu araç bu işlemi gereksiz ve boşa masraf olarak görmektedir. Dolayısıyla sigorta yaptırmamaktadır. Bunun yanı sıra kişilerin trafik sigortası yaptırmamasındaki bir diğer neden ise kişilerin kendilerini profesyonel sürücü olarak görmeleridir. Lakin ne kadar deneyimli bir sürücü olsanız da ne zaman ne olacağını bilemezsiniz dolayısıyla sigortayı yaptırmalısınız. 
Eğer ki bahsi geçen bu sigortayı yaptırmazsanız yasal sorunlarla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Polis çevirmesi sonucunda aracınızın sigortasız olduğu tespit edilirse araç otoparka çekilir ve bağlanır. Aracı geri almak için ise otoparkta kaldığı gün başına sizden ücret talep edilir. 
Trafik sigorta poliçe sorgulama nasıl yapılır?
Bahsettiğimiz sigortayı sorgulama işlemini e-devlet uygulaması üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Aşağıya bıraktığımız linke tıklayarak e-devlet hesabınıza giriş yapmalısınız. Daha sonra arama butonuna tıklayarak “Plaka Numarası” sayfasını açmalısınız. Plaka Numarası kısmına araç plakanızı yazarak sorgulama butonuna basmalısınız. Sorgulama işlemi sonucunda tüm bilgiler sayfada açılacaktır. 
E-devlet trafik sigorta poliçe sorgulama

 

trafik sigortası poliçe poliçe sorgulama