Trafik sigortası primlerine 1 Haziran'dan itibaren yüzde 25 zam geliyor

TAKİP ET

Araç sahiplerine kötü haber. Trafik sigortası yönetmeliğine ilişkin değişiklik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre 1 Haziran tarihinden itibaren trafik sigortası primlerine yüzde 25 zam geliyor.

Reklam
Reklam

Akaryakıt zamları nedeniyle zor günler yaşayan araç sahiplerine bir de trafik sigortası primi zammı geldi. Resmi gazetenin bugünkü sayısında Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası tarife uygulama esasları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayınlandı. Buna göre 1 Haziran tarihinden itibaren trafik sigortalarında yeni tarife geçerli olacak.
 

Yüzde 25 artacak

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre trafik sigortası azami primleri 1 Haziran tarihinden itibaren Mayıs ayı primlerine oranla yüzde 25 artacak. Ayrıca yeni kararlar doğrultusunda aracın cinsi ve emisyon değerine göre Yüzde on olan indirim ve yaptırım yetkisi ise yüzde 20’ye yükseltildi. 1 Haziran tarihinden itibaren trafik sigortası primi, hasar maliyetleri göz önünde bulundurularak 50 oranında azaltılıp bilecek ya da yüzde 50 oranında arttırabilecek.
 

1 Haziran’dan itibaren yeni tarife uygulanacak

Araç sigortasını yaptırmak için bekleyen araç sahiplerine uyarı geldi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre 1 Haziran tarihinden itibaren yeni tarife uygulanmaya başlanacak. Yani 1 Haziran tarihinden itibaren araç sigortası primleri yüzde 25 zamlı olarak yapılacak.