Trendyol satış ortaklığı ile nasıl para kazanılır? Satış ortaklığı ile para kazanma 2022

TAKİP ET

Milyonların alışveriş sitesi olan Trendyol, birçok kişinin para kazanabileceği bir platform olarak da günümüzde faaliyet gösteriyor. Trendyol da kendi sitenizi kurabildiğiniz gibi satış ortaklığı da yapabiliyorsunuz. Peki satış ortaklığı ile nasıl para kazanılıyor? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Son dönemlerde hayatımızın her alanına nüfuz eden influencerlarla birlikte Trendyol satış ortaklığı ile para kazanma olgusu gündem oldu. İnstagram kullanan birçok kişi fenomenlerin indirimli ürünleri paylaştığını görmüştür. Bu doğrultuda bu fenomenlerin Trendyol ürünlerini paylaşarak ne kadar para kazandıkları merak konusu oldu. Peki Trendyol satış ortaklığı ile para kazanma nedir? Fenomenler bu yol ile ne kadar para kazanıyor? Işte konuya ilişkin detaylar...

Trendyol satış ortaklığı nasıl yapılır?

Milyonlarca kişinin alışveriş yapmak için kullandığı Trendyol uygulaması sosyal medya fenomenlerinin reklam vermeleri ile de oldukça popüler hale geldi. Trendyol'un ürünlerini paylaşan fenomenler satış ortaklığı ya da bir diğer adıyla Trendyol Affiliate sistemi adı altında bu hizmeti ücretli olarak yapıyorlar. Sosyal medya fenomenleri Trendyol ürünleri ile alakalı yaptıkları her satıştan komisyon alıyorlar.

Trendyol satış ortaklığı ile para kazanma

Trendyol satış ortaklığı aracılığı ile para kazanmak için öncelikle kişinin geniş bir kitleye sahip olması gerekmektedir. Ne kadar çok takipçiniz olursa bu işi yapma ihtimaliniz o kadar çok olur. Dolayısıyla ne kadar çok kullanıcıya reklam verirseniz ve ürün satışında ne kadar aracı olursanız Trendyol fenomen olarak o kadar çok para kazanırsınız. 

Trendyol satış ortaklığı ile mizahi profilleri yüksek olan ve çok takipçili kişiler reklam paylaşarak komisyon alabiliyor. Lakin yalnızca Trendyol indirimli ürünlerini tanıtmak için açılan hesaplar da mevcuttur. Eğer ki geniş bir kitleye sahipseniz ve çok takipçiniz varsa Trendyol satış ortaklığı ile para kazanma ihtimaliniz daha yüksek.

Trendyol satış ortaklığı ile ne kadar kazanılır?

Başvurunuz onaylandığı takdirde Trendyol üzerinden para kazanmaya başlayabilirsiniz. Lakin Trendyol satış ortaklığı komisyonu oldukça değişkendir. Genel olarak bakacak olursak her satış için ortalama %2 ile %3 arasında bir kazanç elde edilir.

Trendyol satış ortaklığı şartları ve başvuru

Trendyol Fenomen başvurusu için yapılması gereken tek şey sizden istenilen formu doldurarak teslim etmektir. Trendyol size satış yapacağınız instagram hesabının bilgilerini soracak ve gerekli incelemeleri gerçekleştirecektir.

Bunların yanı sıra Trendyol satış ortaklığı başvurusu için vergi mükellefi olmanızda gerekebilir. Lakin influencer başvurunuz başarılı olması için vergi mükellefi olmanıza gerek yoktur. Bunların yanı sıra reklam sonrasında tahakkuk eden gelirinizi çekmek için Trendyol fatura kesmenizi istemekte ve eğer vergi mükellefi olmazsanız ne yazık ki fatura kesemeyeceksiniz. Dolayısıyla ücretsiz reklam yapmış olursunuz.

Trendyol'dan nasıl para kazanılır?

Trendyol'dan para kazanmanın tek yolu satış ortaklığı değildir. Bunun yanı sıra Trendyol cüzdan para kazanma çok sık araştırılıyor. Trendyol'dan para kazanmak isteyenler Trendyol linki paylaşarak, marka işbirliği yaparak para kazanabiliyor. Bunların yanı sıra Trendyol koleksiyondan para kazanma ve trendyol'a yorum yaparak para kazanma özelliği de mevcuttur.

trendyol trendyol satış ortaklığı trendyol para kazanma