TRT'nin Milli Takımlar için yaptığı videoya tepki yağdı! Apar topar yayından kaldırıldı

TAKİP ET

TRT'nin Türk milli takımlar için hazırladığı video sosyal medyada yayınlanması ile birlikte adeta infial yarattı. Arap ezgilerinin video içinde yer alması ciddi anlamda tepki çekerken gelen eleştiriler sonrası TRT'de videoyu yayından kaldırma kararı aldı.

Reklam
Reklam

TRT Spor Yıldız tarafından Türk milli takımlar için hazırlanan video sosyal medyada yayınlanması ile birlikte tepkilerinde odağına girdi. TRT Spor tarafından TRT Spor dijital olimpiyat Köyü'nde başlığı ile Akdeniz Oyunları etiketi ile paylaşılan videoya kısa sürede sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Tepkilerin sebebi ise videoda Arap ezgilerinin yoğunlukta olmasıydı. Gelen tepkiler üzerine TRT videoyu kaldırmak zorunda kaldı.
 

TRT'nin Milli Takımlar videosu tepki çekti

TRT'nin paylaştığı video sosyal medya kullanıcılarının yoğun tepkisini çekerken özellikle Arap ezgileri bulunması sebebiyle kullanıcılar videonun bir an önce kaldırılmasını istedi. Video kaldırıldı fakat sosyal medya kullanıcılarının TRT’ye olan tepkisi bitmedi.


 

"Asimile olan bize olduk"

Sosyal medya kullanıcıları, Türkiye'ye Arap kültürünün yerleştirilmeye çalışıldığını belirterek “Asimile olan biz olduk” yorumları yaptı. Bazı kullanıcılar ise dünyada böyle Rezaletin görülmediğini belirterek Türkiye'de kullanılabilecek olan birçok şarkı varken Arap ezgilerinin kullanılmasına sert tepki gösterdi.